Θα ζητήσει εξεταστική για το Μνημόνιο 1

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 07:39

Σε πρώτο φόντο ο Τσε, σε δεύτερο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με τους περιφερειάρχες

Σε πρώτο φόντο ο Τσε, σε δεύτερο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με τους περιφερειάρχες

«Δεν διαπραγματεύεσαι» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ δεν έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να διευκρινίσει στη Βουλή εάν κατά τις πρόσφατες επαφές του στο εξωτερικό δεσμεύτηκε στη συνέχιση της εφαρμογής ενός καταστρεπτικού οικονομικού προγράμματος εγκαταλείποντας όχι μόνο τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης που είχαν θέση τα τρία κυβερνητικά κόμματα προεκλογικά, αλλά και την ίδια την προγραμματική τους συμφωνία.
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αύριο και πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής αναφορικά με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.
Χθες, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ η οποία ασχολήθηκε πρωτίστως με την προετοιμασία της διήμερης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ. Επίσης, έγινε μία πρώτη συζήτηση για τη συνδιάσκεψη του φθινοπώρου στη διάρκεια της οποίας θα υλοποιηθεί, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, και η διαδικασία ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

ΤΑ ΝΕΑ




00 inkefalonia general ad 300X250