Στα χαρακώματα για τα έδρανα στη Βουλή!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 15:18

Στα χαρακώματα για τα έδρανα στη Βουλή!

Η επτακομματική Βουλή και η αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων των κομμάτων έφερε την πρώτη μάχη! Όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στα έδρανα που παραδοσιακά κατέχει το ΚΚΕ από το 1974 και που έχουν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Στην τελετή ορκωμοσίας πάντως οι βουλευτές του ΚΚΕ κάθισαν όπου κάθονταν πάντοτε, δηλαδή, στα έδρανα που βρίσκονται στο αριστερό άκρο της αίθουσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε στα μπροστινά έδρανα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη από αριστερά πτέρυγα εδράνων, εκεί που στην προηγούμενη Βουλή καθόταν το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την πτέρυγα των εδράνων που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο, ανάμεσα από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στα άνω έδρανα της ακραίας αριστερής πτέρυγας θα καθίσουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και σε κάποια έδρανα πίσω τους και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα των εδράνων του ΚΚΕ δεν έχει κλείσει και η οριστική διευθέτησή του θέματος αυτού θα γίνει μετά την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής.

Για τη διάταξη των βουλευτών και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων οι υπάλληλοι της Βουλής είχαν «εξοπλιστεί» με σχεδιάγραμμα το οποίο επεδείκνυαν στους βουλευτές, ιδίως τους νεοεκλεγέντες, που προσέρχονταν στην αίθουσα.

Χρειάστηκε ακόμη και η συνδρομή του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Βουλής Θανάση Παπαϊωάννου προκειμένου βουλευτές να καθίσουν στα έδρανα που έχουν προσδιοριστεί ότι θα φιλοξενήσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Παρά τις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, λύση δεν βρέθηκε. Αποφασίστηκε προσωρινή εκεχειρία.
Στο μόνο που συμφώνησαν ήταν το θέμα να το λύσει ο νεος Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος θα εκλεγεί την Παρασκευή.

Πηγή: Newsit.gr