Μειώνεται η δημοτικότητα της Μέρκελ...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 19:10

Μειώνεται η δημοτικότητα της Μέρκελ...

Χάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στους δημοφιλέστερους Γερμανούς πολιτικούς, η Ανγκελα Μέρκλε, που βλέπει να ανεβαίνει επικίνδυνα .... ανελόρε Κραφτ, θριαμβεύτρια των πρόσφατων εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, στην τρίτη θέση βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η «τρόικα» του SPD, ο Πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ. Στις δύο τελευταίες θέσεις και με καθοδική τάση βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές συγκεντρώνουν την προτίμηση του 34% των ερωτώμενων, με απώλειες 2%, οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 32%, κερδίζοντας 1%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες φθάνουν το όριο του 5%, κερδίζοντας 1% από την προηγούμενη μέτρηση και οι Πράσινοι υποχωρούν κατά 1% στο 13%. Η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 5% και οι Πειρατές στο 7%. Με αυτά τα αποτελέσματα πάντως, κυβερνητική πλειοψηφία δεν σχηματίζουν ούτε οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Φιλελεύθερους, αλλά ούτε και οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πράσινους...