Ενδείξεις τρομοκρατίας στη δολοφονική επίθεση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 22:46

Ενδείξεις τρομοκρατίας στη δολοφονική επίθεση

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο τρίτος άνδρας, που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν μία σφαίρα από τη σπλήνα του, ενώ αυτήν την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, νεκροί είναι ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης και ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης, ενώ το τρίτο άτομο που χαροπαλεύει ονομάζεται Αλέξανδρος Γέροντας.

Όλα δείχνουν πως το περιστατικό έχει έντονες ενδείξεις τρομοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για καλά οργανωμένη επιχείρηση, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρχε και ομάδα υποστήριξης πίσω από τους δράστες. Αυτός είναι και ο λόγος που την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και είχαν αμφότεροι όπλα. Η αστυνομία έχει περισυλλέξει ως τώρα 12 κάλυκες από τον τόπο της δολοφονικής επίθεσης, ενώ επιβεβαιώνεται ότι η επίθεση έγινε με όπλο των 9 χιλιοστών, αν και δεν είναι σαφές ακόμα αν οι σφαίρες προέρχονταν από ένα ή δύο όπλα.

Οι δράστες, που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία βρίσκονται σε όροφο, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί. Οι δράστες τους πλησίασαν και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια έτρεξαν στη μοτοσικλέτα, με την οποία εξαφανίστηκαν.

Διαβάστε: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο news.gr πώς οι δράστες γάζωσαν τους άτυχους νέους

Οι αστυνομικές έρευνες στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στα βόρεια προάστια, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για τον εντοπισμό των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο στο οποίο έγινε το περιστατικό απέχει περίπου 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ το περιπολικό της αστυνομίας που φύλαγε τα γραφεία έλειπε.

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή επιρρίπτει τις ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά και στα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ξεκαθάρισε σε αυστηρό τόνο πως "δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία".

"Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την Ελληνική κοινωνία", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. "Ας το γνωρίζουν οι πάντες", τόνισε.

Πηγή: news.gr