Αττική: Παιδιά κατάπιαν ποντικοφάρμακο!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 10:40

Αττική: Παιδιά κατάπιαν ποντικοφάρμακο!

Τρία από τα παιδιά του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της Παλαιάς Φώκαιας υποβλήθηκαν σε συνεχείς πλύσεις στομάχου, ενώ ένα νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Παίδων Μικρά παιδιά ηλικίας τριών έως τεσσάρων ετών γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια προχθές το μεσημέρι, όταν κατάπιαν ποντικοφάρμακα στον βρεφονηπιακό σταθμό όπου φιλοξενούνταν! Τρία από τα ανήλικα παιδιά υποβλήθηκαν σε συνεχείς πλύσεις στομάχου, ενώ ένα νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Παίδων χωρίς να έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.  

Το συμβάν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτυλίχθηκε στον κήπο του Δημοτικού Βραφονηπιακού Σταθμού της Παλαιάς Φωκαίας, ο οποίος βρίσκεται υπό την εποπτεία του Ενιαίου Δήμου Σαρωνικού. Κατά άλλες πληροφορίες, στον εσωτερικό χώρο του. Τέσσερα έως οκτώ παιδάκια είτε άνοιξαν ένα συρτάρι και βρήκαν τις γνωστές μπάλες-ποντικοπαγίδες, είτε τις βρήκαν στον κήπο και τις θεώρησαν παιχνίδι.

Το παιχνίδι όμως, έγινε επικίνδυνο όταν τα ανήλικα παιδιά άρχισαν να περιεργάζονται με τα χεράκια τους το ποντικοφάρμακο. Κάποια από αυτά έβαλαν μετά τα χέρια τους στο στόμα τους και το κατάπιαν. Όταν το συμβάν έγινε αντιληπτό, σήμανε συναγερμός στο σταθμό. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς, οι οποίοι μετάφεραν τα παιδιά αμέσως στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του «Αγία Σοφία» Μανώλη Παπασάββα «τέσσερα παιδιά ήρθαν σε εμάς και υπεβλήθησαν σε συνεχείς πλύσεις στομάχου. Ένα παιδάκι πήρε άνθρακα που δίνεται σε περίπτωση κατάποσης ποντικοφαρμάκου. Οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι είχαν καταπιεί τοξικά».

Πηγή: protothema.gr