Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 08:37

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Με 117 «ναι» (ΠαΣοΚ και ΝΔ) σε σύνολο 154 ψηφισάντων βουλευτών ψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών με λοιμώδη νοσήματα. Όχι ψήφισαν 37 βουλευτές (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ κ.α.). Καταψήφισαν επίσης ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας και ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από τη ΝΔ) Γιώργος Βλάχος. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 146. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε καλέσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής σε υπερψήφιση της τροπολογίας επισείοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από ζώνη του Σένγκεν. Όπως είπε, υποστηρίζοντας την τροπολογία η οποία τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ, τον Ιούνιο η χώρα αξιολογείται και θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για την παραμονή της στη συνθήκη Σένγκεν. Έντονη όμως ήταν η κόντρα με το ΛΑΟΣ. Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης ρώτησε: «Αν ήταν τόσο σπουδαίο γιατί περιμένατε την τελευταία ημέρα της Βουλής για να το φέρετε;», καταλογίζοντας υποκρισία και φαρισαϊσμό στην κυβέρνηση. Επανάλαβε δε τη θέση του να βρεθεί ένας τρόπος να γυρίσουν στις πατρίδες τους οι μετανάστες αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Την έντονη αντίδρασή του στην τροπολογία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. Ο κ. Χαλβατζής ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ενώ ο κ. Λαφαζάνης την χαρακτήρισε «τρομολογία» και «όνειδος» και επισήμανε ότι ενισχύονται έτσι οι χειρότερες δυνάμεις.

Η Βουλή ολοκληρώνει τη Μεγάλη Τρίτη τις εργασίες της με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και των τροπολογιών που εντάχθηκαν σε αυτό.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της παρούσας Βουλής.




00 inkefalonia general ad 300X250