Κακοκαιρία – Αριδαία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Έριξε νερό 7 μηνών»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 17:15

Κακοκαιρία – Αριδαία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Έριξε νερό 7 μηνών»

aridaia365.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αριδαία εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία. «Μέσα σε 7 ώρες έριξε νερό 7 μηνών», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης.

Ανυπολόγιστες ζημιές σε τουλάχιστον 100 καταστήματα της Αριδαίας προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία του περασμένου 24ώρου, με αποτέλεσμα η περιοχή να κηρυχτεί τελικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η περιοχή της Αριδαίας στην Πέλλα βούλιαξε κυριολεκτικά από τον τεράστιο όγκο βροχής.

Οι εικόνες καταστροφής που αντίκρισαν οι κάτοικοι το πρωί της Τρίτης (24.01.2023) ήταν απογοητευτικές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 104 κλήσεις.

Σε 31 περιπτώσεις χρειάστηκε να προχωρήσει σε αντλήσεις υδάτων και σε δύο περιπτώσεις να απεγκλωβίσουν ανθρώπους μέσα από τα αυτοκίνητά τους.

Κακοκαιρία – Αριδαία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, μιλώντας στο GRTimes, «μετά από επικοινωνία που είχαμε ως δήμος με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένουμε την καταγραφή των ζημιών από κλιμάκιο του υπουργείου, προκειμένου να δρομολογηθούν και οι αποζημιώσεις».

Κακοκαιρία – Αριδαία: «Μέσα σε επτά ώρες έριξε το νερό επτά μηνών»

«Η ποσότητα του νερού είναι πρωτοφανής. Έπεσε το νερό ενός επταμήνου σε μόλις επτά ώρες. Εκατό καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια, έχουν πλημμυρίσει, με το νερό να φτάνει ακόμα και τα 70 εκατοστά», επισήμανε ο κ. Μπάτσης και επιπλέον έκανε λόγο για σχεδόν 206 χιλιοστά βροχής.

Τεράστιες ζημιές έπαθε και το γήπεδο του Αλμωπού, ενώ όλα τα σχολεία, καθώς και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ, παρέμειναν κλειστά.




00 inkefalonia general ad 300X250