Μεταλλεία: "Υπάρχει επικινδυνότητα. Μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη" - Τι έλεγε ο άτυχος μηχανικός για την επικινδυνότητα της δουλειάς του (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 20:13

Μεταλλεία: "Υπάρχει επικινδυνότητα. Μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη" - Τι έλεγε ο άτυχος μηχανικός για την επικινδυνότητα της δουλειάς του (video)

 Προφητικό, δυστυχώς, αποδεικνύεται βίντεο στο οποίο ο 40χρονος μηχανικός που σκοτώθηκε από πτώση βράχου τα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα, περιγράφει τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας μέσα στις στοές.

Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τον θάνατό του και πραγματικά ανατριχιάζει κανείς ακούγοντας τον να περιγράφει τόσο αναλυτικά και σαφώς τους κινδύνους που διατρέχουν οι εργαζόμενοι στο μεταλλείο καταλήγοντας ότι η δουλειά αυτή είναι ρίσκο.

Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι το «ρίσκο» αυτό του στοίχισε τη ζωή πριν προλάβει να χαρεί το παιδί του.

«Είμαστε πάντα με το φόβο»

«Υπάρχει επικινδυνότητα. Μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη. Δεν έχουμε το φως του ήλιου, όπως είναι οι κανονικές δουλειές. Είμαστε πάντα με το φόβο ή με τον έλεγχο της πτώσης της οροφής ή τμήμα του πετρώματος που είναι από πάνω μας. Κινούμαστε σε περιορισμένο χώρο, με μηχανήματα και πρέπει να είμαστε σαφείς στις οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η κίνηση. Και πάντα χειριζόμαστε εκρηκτικά», είχε δηλώσει τότε ο άτυχος Κωνσταντίνος Αργύρης στην κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδος.

«Πάντα στα υπόγεια εργάζονται δύο άτομα: ο χειριστής με το βοηθό χειριστή, πάντα δίπλα του, ώστε να αποφεύγεται κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας» ανέφερε ο άτυχος 40χρονος μηχανικός.

«Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα»

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Αργύρης είχε αναφέρει ότι τηρούνταν πάντα οι κανονισμοί ασφαλείας.

«Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Η εταιρία έχει δώσει μεγάλη συγκέντρωση στο πως θα κάνουμε τις συνθήκες στα υπόγεια ακόμα καλύτερες» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η βελτίωση τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν σημαντική. «Είναι μια πρόκληση να γίνουμε ακόμα καλύτεροι» συμπλήρωσε στη συνέντευξή του ο άτυχος μηχανικός.

«Ο στόχος είναι να γίνει η δουλειά μας ένας χώρος, ο οποίος εύκολα θα είναι χαρούμενος για όλους, ακόμα και μια δύσκολη δουλειά όπως είναι αυτή που είναι κάτω από τη γη» πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Αργύρης. 

Πηγή: in.gr 

{https://www.youtube.com/watch?v=2HdmGuBXPDs}