Ολονύχτια προσπάθεια σωτηρίας της μικρής φάλαινας στον Άλιμο, αγωνία για την κατάστασή της

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 20:59

Ολονύχτια προσπάθεια σωτηρίας της μικρής φάλαινας στον Άλιμο, αγωνία για την κατάστασή της

Πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης, η κατάσταση υγείας της φάλαινας - Παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία - Ζιφιός ονομάζεται το θηλαστικό που βγήκε στα ρηχά στον Άλιμο.

Ηρωικές είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση της φάλαινας που βρέθηκε τραυματισμένη μόλις λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου. Η αγωνία για την τυχη του θηλαστικού κλιμακώνεται, ενώ συγκίνηση προκαλεί η επιχείρηση σωτηρίας.

Πολύ σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων, η κατάσταση της υγείας της φάλαινας, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν το βράδυ και αύριο το πρωί.

Από τη λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν επίσης ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Στο σημείο από νωρίς το πρωί έχει σπεύσει το λιμενικό, το οποίο αναζητά τρόπους για να απομακρυνθεί η φάλαινα και να προωθηθεί προς τα μέσα σε μεγάλο βάθος, καθώς κινδυνεύει όσο μένει έξω.

Πηγή: protothema.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250