Items filtered by date: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 7812
ΚΕΔΑΣΥ Κεφαλληνίας: Ιούνιος στην Κεφαλονιά: Μια γλυκιά μετάβαση γεμάτη φροντίδα, φύση και ενσυναίσθηση
Η 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, είναι μια υπενθύμιση για όλους μας ότι τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και φροντίδα. Χρόνο για να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, για να παίξουν, να ονειρευτούν, αλλά και για να εξελιχθούν μέσα από τις εμπειρίες της καθημερινότητας. Το καλοκαίρι μάς προσφέρει αυτή την πολύτιμη ευκαιρία.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Μαΐου
Κλειστός ο δρόμος Σκάλα - Πόρος λόγω εργασιών
Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί το κλείσιμο του ιστορικού μοναστηριού και η δήμευση της περιουσίας του
Σοκ σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει η απόφαση για κλείσιμο της Μονής Σινά και την δήμευση της περιουσίας της από την Αίγυπτο.
Βραστά αυγά: Χαμηλά σε θερμίδες, υψηλά σε θρεπτικά συστατικά
Πλούσια σε πρωτεΐνη και βασικά θρεπτικά συστατικά. Αυτά είναι τα βραστά αυγά.
Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου στη Βουλή των Ελλήνων
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025:
Φανταστική τούρτα κωκ από την Σία Λαδά!
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα κωκ.. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την φανταστική Τούρτα Κωκ!
Απολαύστετην με τα φιλαράκια σας ! (όχι μόνοι σας….) γιατί… δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε να τρωτε...θα έχετε τύψεις.
Υλικά :
5 αυγά
100 γραμμ. Ζάχαρη
1 κ.σ νερό, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
70 γραμμ. Κόκκινη φαρίνα
3 βανίλιες
Για την κρέμα:
3 κρόκους
1 λίτρο γάλα, 3 κ.σ βούτυρο
70 γραμμ. Κορν φλάουρ
70 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
200 γραμμ. Ζάχαρη, 2 βανίλιες
Για την γκανάζ:
150 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Κρέμα γάλακτος , 1 κ.γ σπορέλαιο
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη, 1 βανίλια
1 ποτήρι νερό, 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Και λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας, χτυπάμε ξεχωριστά τα 5 ασπράδια μαρέγκα με μια κ.σ ζάχαρη , στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη προσθέτουμε τις βανίλιες το νερό , το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε (όχι στο μίξερ) ώστε να έχουμε ένα αφράτο παντεσπάνι. Βουτυρώνουμε το ταψί μας αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 με 30 λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβουμε στην μέση. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι, βράζουμε τα υλικά για ένα τέταρτο αφήνουμε να κρυώσει λίγο, να μην είναι καυτό στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα το κορν φλάουρ , το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας, συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα των αυγών, προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα μας, αφού είναι έτοιμη καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της και αφήνουμε για μερικές ωρες να κρυωσει Στο ψυγείο.
Και ολοκληρώνουμε την τούρτα μας , παίρνουμε το ένα μέρος από το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε, απλώνουμε την κρέμα ( την οποία δουλεύουμε λίγο με το μίξερ βγάζοντας την από το ψυγείο να αφρατέψει) και τελειώνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι , σιροπιάζουμε και αυτό και απλώνουμε την γκανάζ, ( λιώνουμε σε Μπεν μαρι την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος δουλεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και μια κουταλιά σπορέλαιο και αφού κρυώσει περιχύνουμε την τούρτα , την βάζουμε στο ψυγείο, για για μερικές ώρες και γαρνίρουμε με λευκή σοκολάτα , αφού την λιώσουμε σε μπεν μαρί ( θα κρυώσει λίγο και μετά γαρνίρουμε).
Καλή απόλαυση!
Κοργιαλένειο Μουσείο – Μια ζωντανή αφήγηση της Κεφαλονίτικης Ιστορίας με τη Δώρα Μαρκάτου
Το INKEFALONIA.GR βρέθηκε στο Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, για μια ξεχωριστή ξενάγηση στον χώρο και τον χρόνο της Κεφαλονιάς. Ξεναγός μας ήταν η Δώρα Μαρκάτου, ιστορικός τέχνης και εθελόντρια έφορος του μουσείου, η οποία με βαθιά γνώση και αγάπη για τον τόπο, μας μετέφερε με τον λόγο της στο παρελθόν του νησιού.
Γέφυρες Δοντιών και Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα
Η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών δεν επηρεάζει μόνο την αισθητική του χαμόγελου, αλλά και τη σωστή λειτουργία της μάσησης, της ομιλίας και της στοματικής υγείας γενικότερα.