Items filtered by date: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 7812

Η 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, είναι μια υπενθύμιση για όλους μας ότι τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και φροντίδα. Χρόνο για να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, για να παίξουν, να ονειρευτούν, αλλά και για να εξελιχθούν μέσα από τις εμπειρίες της καθημερινότητας. Το καλοκαίρι μάς προσφέρει αυτή την πολύτιμη ευκαιρία.

Published in Κοινωνία

Σήμερα το εορτολόγιο περιλαμβάνει το όνομα Εμμέλεια και Εμμελεία.

Σοκ σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει η απόφαση για κλείσιμο της Μονής Σινά και την δήμευση της περιουσίας της από την Αίγυπτο.

Πλούσια σε πρωτεΐνη και βασικά θρεπτικά συστατικά. Αυτά είναι τα βραστά αυγά.

Published in Υγεία

Π. Καππάτος: Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου

Published in Κοινωνία

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025:

Published in Κοινωνία

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα κωκ.. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την φανταστική Τούρτα Κωκ!



Απολαύστετην με τα φιλαράκια σας ! (όχι μόνοι σας….) γιατί… δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε να τρωτε...θα έχετε τύψεις.

Υλικά :
5 αυγά
100 γραμμ. Ζάχαρη
1 κ.σ νερό, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
70 γραμμ. Κόκκινη φαρίνα
3 βανίλιες

Για την κρέμα:
3 κρόκους
1 λίτρο γάλα, 3 κ.σ βούτυρο
70 γραμμ. Κορν φλάουρ
70 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
200 γραμμ. Ζάχαρη, 2 βανίλιες
Για την γκανάζ:
150 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Κρέμα γάλακτος , 1 κ.γ σπορέλαιο

Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη, 1 βανίλια
1 ποτήρι νερό, 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Και λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας, χτυπάμε ξεχωριστά τα 5 ασπράδια μαρέγκα με μια κ.σ ζάχαρη , στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε πολύ καλά τους  κρόκους με την ζάχαρη προσθέτουμε τις βανίλιες το νερό , το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και με  απαλές κινήσεις ανακατεύουμε (όχι στο μίξερ) ώστε να έχουμε ένα αφράτο παντεσπάνι. Βουτυρώνουμε το ταψί μας αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 με 30 λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβουμε στην μέση. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι, βράζουμε τα υλικά για ένα τέταρτο αφήνουμε να κρυώσει λίγο, να μην είναι καυτό στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες, σε μια κατσαρόλα  προσθέτουμε το γάλα το κορν φλάουρ , το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας, συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα των αυγών, προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα μας, αφού είναι έτοιμη καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της και αφήνουμε για μερικές ωρες να κρυωσει Στο ψυγείο.

Και ολοκληρώνουμε την τούρτα μας , παίρνουμε το ένα μέρος από το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε, απλώνουμε την κρέμα ( την οποία δουλεύουμε λίγο με το μίξερ βγάζοντας την από το ψυγείο να αφρατέψει) και τελειώνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι , σιροπιάζουμε και αυτό και απλώνουμε την γκανάζ, ( λιώνουμε σε Μπεν μαρι την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος δουλεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και μια κουταλιά σπορέλαιο και  αφού κρυώσει περιχύνουμε την τούρτα , την βάζουμε στο ψυγείο, για για μερικές ώρες και γαρνίρουμε με λευκή σοκολάτα , αφού την  λιώσουμε σε μπεν μαρί ( θα κρυώσει λίγο και μετά γαρνίρουμε).

Καλή απόλαυση!

254753390 3118376458375959 2658321245833009951 n255003362 177902294547077 2974204609064233893 n

Published in Fresh

Το INKEFALONIA.GR βρέθηκε στο Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, για μια ξεχωριστή ξενάγηση στον χώρο και τον χρόνο της Κεφαλονιάς. Ξεναγός μας ήταν η Δώρα Μαρκάτου, ιστορικός τέχνης και εθελόντρια έφορος του μουσείου, η οποία με βαθιά γνώση και αγάπη για τον τόπο, μας μετέφερε με τον λόγο της στο παρελθόν του νησιού.

Published in Πολιτισμός

Η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών δεν επηρεάζει μόνο την αισθητική του χαμόγελου, αλλά και τη σωστή λειτουργία της μάσησης, της ομιλίας και της στοματικής υγείας γενικότερα.

Published in Fresh
Σελίδα 41 από 13546