Απάντηση στην απάντηση για το "Κορώνι"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 10:53

Απάντηση στην απάντηση για το "Κορώνι"

 Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Αργοστολίου  Θεόφιλου Μιχαλάτου προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Λυκούδη

 

Αξιότιμε Δημοτικέ Σύμβουλε κ. Ιωάννη Λυκούδη,

Σε συνέχεια της επερώτησης που θέσατε με θέμα «Ενέργειες του Δήμου Αργοστολίου για την διάνοιξη της οδού προς την παραλία «Κορώνι», θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τα κατωτέρω:

Όπως γνωρίζετε από τη συμμετοχή σας ως νομικός παραστάτης στην εν λόγω υπόθεση επίκειται η συζήτηση αυτής στο αρμόδιο Δικαστήριο και ακολούθως η έκδοση δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση του Δικαστηρίου.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η επερώτηση σας αποτελεί εξαιρετική σύνοψη επιχειρηματικών σε βάρος του Δήμου, τα οποία προβάλλονται δημόσια διά του δικού σας στόματος και τον οποίο Δήμο έμμεσα εκπροσωπείτε ως πληρεξούσιος και αμειβόμενος δικηγόρος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, ο οποίος ενάγεται με αυτήν του της ιδιότητα, γεγονός το οποίο δεοντολογικά θα επέβαλε την εξαίρεση σας από τη συζήτηση του θέματος.

Χάριν λοιπόν των συμφερόντων του Δήμου, για τα οποία δηλώνετε ανήσυχος και τους σεβασμού στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στην απονομή της οποίας τυγχάνετε συλλειτουργός, το εν λόγω θέμα το οποίο εκκρεμεί ενώπιον των Δικαστηρίων δεν δύναται να τεθεί σε συζήτηση.

Μετά την έκδοση των αποφάσεων από τα αρμόδια δικαστήρια θα προβούμε σε εκτενή συζήτηση και για πράξεις και για παραλείψεις που επί σειρά ετών έλαβαν χώρα.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

 

Με νέα ανοικτή επιστολή ο Γιάννης Λυκούδης αναφέρει σχετικά το με το ζήτημα 

Προς : κον Δήμαρχο Αργοστολίου.

Γραφείο Δημάρχου.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε. την «δημόσια απάντηση» σας αναφορικά με την επερώτηση μου για το κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί προς την παραλία «Κορώνι».

Με την επιστολή σας ανακοινώσατε πως η εν λόγω επερώτηση μου δε μπορεί να συζητηθεί, γεγονός πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά χρονικά του τόπου μας, που συνιστά παράνομη και επικίνδυνη παρέμβαση στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόνο στον δικό σας πολιτικό κόσμο της απόλυτης υποταγής θα μπορούσε ο Δήμαρχος να επιλέγει αν θα ελεγχθεί και ποιος θα τον ελέγξει. Μάλλον έχετε μπερδέψει τα Διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων σας με το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά την ουσία της «απάντησης» σας, αυτή αποτελεί μνημείο ανακρίβειας και υποκρισίας. Ανακρίβειας μεν, διότι ποτέ δεν πρόβαλλα επιχειρήματα σε βάρος του Δήμου, αλλά αντιθέτως περιέγραψα τα γεγονότα, στα οποία δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται ενέργειες ή δηλώσεις σας, που αφενός αντιτίθενται στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες είστε υποχρεωμένος να εκτελείτε και αφετέρου έβλαψαν τα συμφέροντα του Δήμου, αναδεικνύοντας την πολιτική ανεπάρκεια σας. Υποκρισίας δε, διότι ενώ επικαλείστε την ύπαρξη εκκρεμοδικίας για να μην συζητηθεί η επερώτηση μου, τόσο εσείς όσο και Αντιδήμαρχοι σας έχετε προβεί επανειλημμένα σε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. και το Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, ενόσω μάλιστα ο φάκελος της υπόθεσης ήταν ακόμα ανοικτός (σήμερα έχει κλείσει).

Τέλος σχετικά με τον ισχυρισμό σας περί «έμμεσης εκπροσώπησης» του Δήμου από εμένα, θα σας συνιστούσα πριν επινοήσετε ανύπαρκτους νομικούς όρους να συμβουλεύεστε τους αξιόλογους νομικούς που σας περιβάλλουν για να μην πέφτετε σε γκάφες. Δεν σας μέμφομαι όμως για αυτό γιατί γνωρίζω ότι το κείμενο της «απάντησης» δεν συντάχτηκε από εσάς. Για να μην μένει δε καμία σκιά, όπως καλά γνωρίζετε, δεν εκπροσώπησα και δεν πρόκειται να εκπροσωπήσω ποτέ το Δήμο όσο είμαι Δημοτικός Σύμβουλος.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους που δεν επιθυμείτε να συζητηθεί η επερώτηση μου, να είστε όμως βέβαιος ότι η ΦΥΓΗ σας δε θα αποτρέψει την αποκάλυψη των ευθυνών σας, αλλά και της πολιτικής γύμνιας και ανικανότητας σας.

Η παρούσα, η οποία θα δημοσιευτεί στα Μ.Μ.Ε., αποτελεί την πρώτη και τελευταία επιστολή μου προς εσάς για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκ του σύνεγγυς.

Με εκτίμηση

Γιάννης Θ. Λυκούδης

Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου