Απάντηση Θεόφιλου στον "ΦΑΡΟ" : Αδυνατώ να κατανοήσω το τι έχει συμβεί

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 15:57

Απάντηση Θεόφιλου στον "ΦΑΡΟ" : Αδυνατώ να κατανοήσω το τι έχει συμβεί

Νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω τους συνδημότες μου, σχετικά με την ανακοίνωση του Νίκου Παυλάτου, εκλεγμένου συμβούλου στην Κοινότητα Αργοστολίου με την παράταξη ΦΑΡΟΣ, ότι πραγματικά προσπαθώ αλλά αδυνατώ να κατανοήσω το τι έχει συμβεί: Πέμπτη βράδυ ανάρτηση του πολιτιστικού προγράμματος του ΦΑΡΟΥ, Παρασκευή πρωί ακύρωση του προγράμματος και επίθεση προς το πρόσωπό μου.

Και αδυνατώ να κατανοήσω το τι έχει συμβεί, αφού:

  1. Εάν ο Φάρος επιθυμούσε τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων του, ο Δήμος, βάση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του, δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτεί δημοτικές – τοπικές παρατάξεις.
  2. Εάν ο Φάρος ενοχλήθηκε από την ανάρτηση του προγράμματος του Δήμου Αργοστολίου, ο Δήμος έχει όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  3. Δεν κατατέθηκε στο Δήμο αίτημα παραχώρησης του χώρου του Κουτάβου για διοργάνωση εκδηλώσεων και ως εκ τούτου δεν υπήρξε απάντηση για αυτό το θέμα.

Προσωπικά, το βράδυ της Πέμπτης, με χαρά είδα αναρτημένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΦΑΡΟΥ για το φετινό καλοκαίρι.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι σέβομαι το θεσμικό ρόλο του εκλεγμένου τοπικού συμβούλου κ. Νίκου Παυλάτου όπως θα πρέπει και αυτός να σέβεται το θεσμό του Δημάρχου Αργοστολίου.

Για μένα, η συγκεκριμένη αντιπαράθεση τελειώνει εδώ.

Καλό Καλοκαίρι

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου


Η ανακοίνωση της τοπικής κίνησης "ΦΑΡΟΣ"

Αφήστε την Πόλη να αναπνεύσει…

Φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι στο όνειρο και στα ταξίδια καρδιάς αναστέλλουμε τις εκδηλώσεις στο χώρο του Άλσους Κουτάβου.
Προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητώντας με αγωνία δρόμους συμπόρευσης με την Δημοτική Αρχή, βρίσκοντας όμως ορθομένα τείχη που έφτασαν έως τα όρια του εξευτελισμού, σταματώντας από σήμερα κάθε κουβέντα.
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε ΝΙΚΗΣΑΤΕ.
Με αγένεια και σκοταδισμό κυρ. Τσιλιμιδέ αντιδήμαρχε Πολιτισμού δεν παράγεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Σε ότι αφορά τον κυρ. Βίκτωρα Ρουχωτά (Πρόξενος επί τιμή) εδώ τα λόγια χάνουν την σημασία τους.
Απλά να του ευχηθούμε καλοτάξιδο το “κόμμα των Ζώων” και πάντα επιτυχίες.
Έχουμε υποχρέωση ως πολίτες να πούμε μια κοινή ιστορία όλοι, (μουσική-ποίηση-διαλέξεις-λογοτεχνία-ζωγραφική) μια κοινή παράσταση και αυτό κάνουμε ώς Φάρος, φέραμε σε διάλογο την τοπική κοινωνία, παράξαμε πολιτισμό και Δημοκρατία, επιλέγοντας τον Κούταβο τον Κούταβο μας, έναν μαγευτικό χώρο εγκαταλελειμμένο και υποβαθμισμένο, βρώμικο και λεηλατημένο ως γεννήτρια δύναμη, ως εστία Πολιτισμού και Αναψυχής, για να απαντήσουμε εντέλει και τι Πόλη ΘΈΛΟΥΜΕ.
Ανάδειξη της Αρχαίας Κράνης – Χάραξη Αιγιαλού – Ανάδειξη και Αναστήλωση του Ναού των Αγίων Αποστόλων Κουτάβου – Τέχνες – Πολιτισμός – Περιβάλλον – Δημοκρατία παραμένουν στις άμεσες προτεραιότητές μας.
Αναστέλλουμε τις εκδηλώσεις:
– Γιατί είμαστε εθελοντές
– Γιατί δεν πέρνουμε και δεν ζητάμε αντιμισθίες
– Γιατί συνεχίζουμε να γράφουμε ποίηση και παραμύθια
– Γιατί σεβόμαστε και προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την Δημοκρατία
– Γιατί ο Δήμος νομίζει ότι του ανήκουν η Πόλη και οι Πολίτες
– Γιατί ο Λαϊκός Πολιτισμός είναι οι ιδέες και τα συναισθήματα των ανθρώπων
– Γιατί η Πόλη ανήκει στους Πολίτες.
Υποκλινόμαστε και συγκινουμαστε για την συμμετοχή των εθελοντών μας,των καλλιτεχνών, των καθηγητών, των επιστημόνων, των ποιητών, των λογοτεχνών, των ζωγράφων, των επαγγελματιών της Πόλης μας.
Η Πολη τους ευχαριστεί, αυτό το πολιτιστικό θαύμα, πολιτιστικό καλοκαίρι του 2020 τους ανήκει δημιουργώντας συνοχή και ελπίδα στην πόλη.
Φίλες και φίλοι θελουμε να ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη κυρ.Κουρη Σωτήρη που στάθηκε και στέκεται δίπλα σε αυτό το εγχείρημα, τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΥΚΕ κυρ.Σπυρο Πεφανη για την άμεση και ποιοτική συνεργασία που είχαμε και που η τοποθετήση του σε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν ευεργετική.
Τον αντιδήμαρχο κυρ.Σπυρο Σαμουρη που όσες φορές του ζητήθηκε να βοηθήσει ήταν εκεί με όλες του τις δυνάμεις, επίσης ευχαριστούμε τον Φορέα του Αίνου και ιδιαίτερα τον κυρ. Ξανθακη Μιχάλη για την ποιοτική συνεργασία.
Φίλες και φίλοι παραμένοντας ενεργοί, η ανάσα μας,τα χαμογελά μας, η συγκίνηση μας στον Κούταβο ως παρακαταθήκη και γεννήτρια δύναμη για τα μελλοντικά μας ταξίδια.
Η οδός Ονείρων είναι εκεί και μας περιμένει…
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΡΘΙΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΊΣ

Για τον Φάρο

Παυλατος Νίκος

Υγ. Αφιερώνουμε στον κυρ.Δημαρχο το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη “Τα Τειχη” από το οποίο επνευστηκαμε τον Φάρο.

” Τα τειχη”

Χωρίς περισκεψιν,χωρίς λύπην,χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλα τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ .
Αλλο δεν σκέπτομαι: τον νου μου τρώγει αυτή η τύχη

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Ά οταν εκτιζαν τα τείχη πως να μην προσέξω,

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τον Κόσμο έξω.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ




00 inkefalonia general ad 300X250