Πόρος: Λύθηκαν προβλήματα δεκαετιών- Σε τι φάση βρίσκεται η Πλωτή εξέδρα και ο Θολωτός Τάφος των Τζαννάτων

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 13:12

Πόρος: Λύθηκαν προβλήματα δεκαετιών- Σε τι φάση βρίσκεται η Πλωτή εξέδρα και ο Θολωτός Τάφος των Τζαννάτων

Στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτος, αναφερόμενος σε κάποια χρόνια προβλήματα της περιοχής του τα οποία λύθηκαν.

«Υπάρχει αισιοδοξία. Δύο μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας λύθηκαν. Το λιμάνι με την πλωτή και ο Θολωτός Τάφος των Τζανάτων» ανέφερε ο κος Γαλιατσάτος και εξήγησε τι συμβαίνει με το κάθε έργο και σε ποια φάση βρίσκεται το καθένα.

Λιμάνι

«Πρόκειται για ένα όνειρο δεκαετιών. Για φέτος θα τοποθετηθούν τα πλωτά, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των αναγκών και μετά το καλοκαίρι θα γίνει εκβάθυνση του λιμανιού» τόνισε. Παραδέχτηκε ότι ισχύει το ρητό «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», αλλά έχει εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο ότι το έργο θα ολοκληρωθεί. Μάλιστα σημείωσε ότι η πλωτή είναι πολύ σημαντική για τον τουρισμό της περιοχής  καθώς δίνεται ένα κίνητρο για να έρθουν αρκετοί με τα σκάφη τους.

Θολωτός Τάφος Τζανάτων

«Ο Τάφος δρομολογήθηκε» υπογράμμισε ο πρόεδρος με μεγάλη χαρά και θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. «Πρόκειται για ένα τρομερό έργο μετά από χρόνια προβλημάτων. Εύχομαι να μην υπάρξουν αντιδράσεις από όσους, τα προηγούμενα χρόνια σταματούσαν το έργο. Πλέον υπάρχει και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και θα κάνουμε ένα μνημείο κόσμημα» σημείωσε.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι κάτοικοι χωριών στην περιοχή, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης. «Έστειλα επιστολή στην Digea και μου είπαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη. Υπάρχουν λευκές περιοχές. Στον Πόρο δεν πιάνουν τα κρατικά κανάλια» εξήγησε και πρόσθεσε ότι η Digea “ρίχνει το μπαλάκι” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250