Σημαντική απόφαση! Στον Δήμο Αργοστολίου περνάει το γήπεδο Φαρακλάτων, εκσυγχρονίζεται και παραχωρείται δωρεάν στις ομάδες!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 15:41

Σημαντική απόφαση! Στον Δήμο Αργοστολίου περνάει το γήπεδο Φαρακλάτων, εκσυγχρονίζεται και παραχωρείται δωρεάν στις ομάδες!

Μεγάλη μέρα για τον Δήμο Αργοστολίου και τις Αθλητικές υποδομές του! 

Πραγματικά τα τελευταία χρόνια το Ενωσιακό Γήπεδο των Φαρακλάτων, είχε περιέλθει σε μία μια δύσκολη κατάσταση, σε μία φθίνουσα πορεία.

Τα οικονομικά της ΕΠΣΚΙ και γενικότερα της ΕΠΟ στην οποία άνηκε το γήπεδο, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, δεν μπορούσαν να συντηρήσουν την συγκεκριμένη εγκατάσταση, την οποία όποιος σύλλογος ήθελε να χρησιμοποιήσει θα έπρεπε να καταβάλει και ένα χρηματικό ποσό.

Πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, πήρε μία πολύ σημαντική απόφαση «Σχετικά με μερική Λύση Σύμβασης Γηπέδου Φαρακλάτων της ΔΕ Αργοστολίου».

Την εισήγηση του θέματος, έκανε ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στο ζήτημα και παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να επιστρέψει το γήπεδο στον Δήμο Αργοστολίου, ώστε να συντηρηθεί, να αναβαθμιστεί και να παραχωρηθεί, το σημαντικότερο ΔΩΡΕΑΝ στις ομάδες του Δήμου.

«Όλοι θα θέλαμε μια αθλητική εγκατάσταση να είναι και πάλι ενεργή και σε λειτουργία υπέρ των σωματείων μας και επ’ ωφελεία του κόσμου» ήταν τα λόγια του κ. Τσιλιμιδού, ο οποίος ανέφερε πως: «Εμείς ζητάμε να περιέλθουν οι εγκαταστάσεις του γηπέδου Φαρακλάτων στον Δήμο Αργοστολίου. Ζητάμε την μερική λύση χρησιδανείου όσον αφορά ακίνητο επιφάνειας 12.000 τ.μ.. Να περιέλθει στον Δήμο Αργοστολίου, το κυρίως γήπεδο με ο,τι αυτό περιέχει. Σε αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πως συμφωνεί και η ΕΠΣΚΙ και η ΕΠΟ. Ζητάμε λοιπόν, να περιέλθει πάλι στο Δήμο, με σκοπό να φτιαχτεί να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας και να χρησιμοποιείται δωρεάν από ομάδες του Δήμου Αργοστολίου».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος επεσήμανε πως έχει παραδοθεί ήδη μελέτη  από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου (μαζί με άλλες δύο που αφορούν την αλλαγή ταρτάν στο Στάδιο Αργοστολίου και την αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο 8Χ8 στα Ομαλά), για αλλαγή του χλοοτάπητα στο γήπεδο των Φαρακλάτων, όπως τόνισε : «Για το Γήπεδο Φαρακλάτων παραδώσαμε μελέτη αλλαγής χλοοτάπητα στον κ. Τραυλό, διότι η Περιφέρεια θα πάρει χρήματα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχει τονίσει ότι τα χρήματα θα δοθούν για αθλητικές ανάγκες και την αναβάθμιση εγκαταστάσεων του νησιού. Αν πάνε καλά τα πράγματα, θα φτιαχτούν και αυτά τα γήπεδα».

Το θέμα πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και αποτελεί μία πολύ σημαντική απόφαση που θα αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες του δήμου Αργοστολίου!

Γιώργος Χαλαβαζής




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250