Θεόφιλος: «Κάποιοι προσπαθούν να σπιλώσουν την Δημοτική Αρχή, αλλά εμείς ενωμένοι προχωράμε - Αυτός που έκοψε τους Κοκοφοίνικες πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 12:30

Θεόφιλος: «Κάποιοι προσπαθούν να σπιλώσουν την Δημοτική Αρχή, αλλά εμείς ενωμένοι προχωράμε - Αυτός που έκοψε τους Κοκοφοίνικες πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί»

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Inkefalonia 89,2 και την εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για ζητήματα της επικαιρότητας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ζήτημα της ένταξης του μνημειώδους θολωτού τάφου των Τζαννάτων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

“Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Μάκη Μεταξά και τους κατοίκους στον Πόρο, στον Βουλευτή Παναγή Καππάτο, και στους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς, στον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμο Αργοστολίου με το δημοτικό του συμβούλιο, που κατάφεραν αυτή την σημαντική ένταξη του Θολωτού Τάφου των Τζαννάτων. Το μεγάλο μπράβο όμως ανήκει στον Μάκη Μεταξά και την επιθυμία των κατοίκων του Πόρου που γίνεται πραγματικότητα”.

Για τον άνθρωπο που φαίνεται σε βίντεο να κόβει με το πριόνι τους Κοκκοφοίνικες της Παραλιακής: “Ήταν η δεύτερη επίθεση που δέχθηκαν οι κοκκοφοίνικες. Και είχε κατηγορηθεί η υπηρεσία πρασίνου ότι τους κλάδεψε αυτή. Εμείς είχαμε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου και πλέον αυτός που το έκανε πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί”.

Για το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Αργοστολίου και την διεκδίκηση για την ποσόστωση στους μαθητές των Πανελληνίων απο την Κεφαλονιά : “Κατά πλειοψηφία το ΔΣ αποφάσισε να ενισχύσει τους μαθητές της Κεφαλονιάς στις Πανελλήνιες με το ψήφισμα προς το Υπουργείο Παιδείας για την ποσόστωση. Με λύπησε που η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια οι μαθητές της Κεφαλονιάς, να πάρουν αυτή την ποσόστωση”.

Για τους εμβολιασμούς στην Κεφαλονιά: “Οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν συμφωνώ με τα στοιχεία που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών, κυκλοφορώντας ως Δήμος Αργοστολίου, ένα βίντεο για να παροτρύνει τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε το νησί στην κανονικότητα. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνούμαστε και να μην εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό είναι και εις βάρος των άλλων”.

Οσον αφορά τον τουρισμό στην Κεφαλονιά τόνισε: “Η μονοκαλλιέργεια πάνω στον τουρισμό, έχουμε δει ότι δεν είναι και τόσο καλή. Εύχομαι να αλλάξει προς το τέλος του μήνα η Μεγάλη Βρετανία και να καταφέρνουν να έρθουν στην Ελλάδα και την Κεφαλονιά. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι του τουρισμού και η τουριστική επιτροπή, καλά κάνουν και προσπαθούν να κάνουν στροφή προς την Γερμανική Αγορά. Αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν να πουν ότι είναι αποτυχία της Δημοτικής Αρχής, τα επιχειρήματα τους κατέπεσαν, γιατί όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη έχει “κοπεί” και η Πορτογαλία πλέον βγήκε από την πράσινη λίστα. Δεν μας ανησυχεί που κάποιοι προσπαθούν να σπιλώσουν την δημοτική αρχή. Το καλό για εμάς είναι που όλοι ενωμένοι στην Τουριστική Επιτροπή, προσπαθούν να βοηθήσουν το τουριστικό προϊόν του νησιού μας”.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-962021}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250