Δήμος Αργοστολίου: Υπέρ της ποσόστωσης στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων από την Κεφαλονιά – Ψήφισμα στο Υπ. Παιδείας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 08:59

Δήμος Αργοστολίου: Υπέρ της ποσόστωσης στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων από την Κεφαλονιά  – Ψήφισμα στο Υπ. Παιδείας

Ο Δήμος Αργοστολίου διεκδικεί και καλώς πράττει, διότι πρόκειται για μία απόφαση που αφορά το μέλλον νέων παιδιών!

Υπέρ της ποσόστωσης στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων της Κεφαλονιάς, λόγω των συνεπειών του Ιανού, τάχθηκε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με την συμμετοχή και του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτου, ο εκτίμησε πως: «Καλώς διεξάγεται αυτή η συνεδρίαση, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει και τις φωνές των δήμων».

Τσιλιμιδός: "Έντονη η διαταραχή στην μαθησιακή διαδικασία"

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας του Δήμου Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο οποίος υποστήριξε τα εξής: «Το νησί μας το έπληξε ο Μεσογειακός Τυφώνας Ιανός και το πέρασμά του είχε επιπτώσεις στο οδικό δίκτυο στις κτηριακές υποδομές δίκτυο ηλεκτροδότησής. Η ΠΕ Κεφαλονιάς, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι ζημιές ήταν πολύ σημαντικές με διαταραχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πολλά σπίτια έπαθαν ζημιές και οι μαθητές για αρκετό καιρό βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση, με ελλειμματικές συγκοινωνίες και άλλα προβλήματα. Υπήρξε έντονη η διαταραχή στην μαθησιακή διαδικασία, συν το γεγονός της πανδημίας. Αυτά που ζητάμε ως Κεφαλονιάς, θα διεκδικηθούν και από άλλες περιοχές της Ελλάδας που υπέστησαν παρόμοιες ζημιές. Ζητάμε από το Υπ. Παιδείας έκδοση και απόφαση για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού, για την εισαγωγή των μαθητών της Κεφαλονιάς στα ΑΕΙ. Αντιμετωπίζουμε το θέμα με ευαισθησία και κοιτάμε το συμφέρον των παιδιών μας».

Καππάτος: "Καλώς το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί"

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος στην τοποθέτησή του επεσήμανε την σημαντικότητα της διεκδίκησης από τους Δήμους: «Καλώς προκαλείτε αυτό το ΔΣ γιατί θα πρέπει να ακουστούν οι φωνές όλων των Δήμων στο Υπουργείο Παιδείας. Προ μηνός έστειλα επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας και της εξήγησα τις συνθήκες που επικράτησαν στην Κεφαλονιά, πόσες μέρες έμειναν κλειστά τα σχολεία και πόσο δύσκολη ήταν η πρόσβαση σε αυτά, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μαθητές στα ίδια τους τα σπίτια. Έχω ζητήσει ποσόστωση για όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Οι Νομοί που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πολλοί. Όλες αυτές οι περιοχές ζητούν ποσόστωση. Η απόφαση απ’ ο,τι έχω πληροφορηθεί θα είναι μετά τις εξετάσεις προς τα τέλη του Ιουνίου, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές στην προσπάθειά τους για τις Πανελλήνιες. Σίγουρα θα βοηθήσει ένα ψήφισμα».

Θεόφιλος: "Καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση για τα παιδιά μας"

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφέρθηκε στην ουσία του ζητήματος: «Σήμερα καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση για τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να το δούμε αυτό ως αντιπαράθεση. Εκφράζω και εγώ την αγωνία μου. Θέλω όλα τα παιδιά από την Κεφαλονιά και να μπουν στα ΑΕΙ και να τελειώσουν τις σχολές και να έρθουν να βοηθήσουν το νησί.

Δεν υπάρχει άλλη πρόταση από το να στηρίξουμε τα παιδιά και να διεκδικήσουμε αυτή την ειδική αντιμετώπιση» ήταν τα λόγια του Δημάρχου Αργοστολίου .

Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία και πλέον περιμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, προς το τέλος του μήνα, όταν οι εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί.

Καλή επιτυχία σε όλους τους Υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων από Κεφαλονιά και Ιθάκη!

Γιώργος Χαλαβαζής




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250