Ανακοίνωση ΔΣ ΦοΔΣΑ προς "υπεράσπιση των συμφερόντων του"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 09:25

Ανακοίνωση ΔΣ ΦοΔΣΑ προς "υπεράσπιση των συμφερόντων του"

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Α.Ε. Ο.Τ.Α. προς υπεράσπιση των συμφερόντων και του κύρους του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων κατά τη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου 2021 συζήτησε αναφορικά με τις μεθοδευμένες ενέργειες και συμπεριφορές, που στόχο έχουν να βλάψουν το έργο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της ανάπτυξης των νησιών, και την δική του αντίδραση.

Το κείμενο της ανακοίνωσης, το οποίο εξέδωσαν, είναι το παρακάτω:

“Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων καταδικάζουν κάθε σκόπιμη ενέργεια αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που μοναδικό σκοπό έχουν την καθυστέρηση των διαδικασιών του έργου του ΦοΔΣΑ και ιδιαίτερα της προκήρυξης κρίσιμων έργων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και επιτακτικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας.

Με την επίκληση δήθεν διοικητικών αστοχιών και νομικού πλαισίου που δεν αντιστοιχεί στον εν λόγω ΦοΔΣΑ έναντι της πολιτικής δέσμευσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας που απαιτεί η αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων, «αυτόκλητοι σωτήρες της νομιμότητας» προσπαθούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις και εμπλοκές με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων, αδιαφορώντας για το συμφέρον των πολιτών.

Κατανοούμε την ανάγκη πολιτικής επιβίωσης κάποιων στελεχών της αυτοδιοίκησης, ωστόσο η ανοχή απέναντι σε πράξεις καθυστερήσεων και τεχνικών εμπλοκών μπορούν να θίξουν πλέον καίρια το δημόσιο συμφέρον που ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων καλείται να υπηρετήσει. Δηλώνουμε δημόσια ότι ενέργειες που έχουν σκοπό να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να φοβίσουν υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να μην προχωρήσουν στην διαδικασία ανοίγματος των προσφορών, όπως στην περίπτωση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων της Κεφαλονιάς, συνιστούν ηθική αυτουργία και παρότρυνση στο πειθαρχικό παράπτωμα της παράλειψης εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος.

Όσοι λοιπόν επιλέγουν την αντιπολιτευτική οδό της παρότρυνσης σε αξιόποινες πράξεις δίχως κάποιο νόμιμο έρεισμα πρέπει εφεξής να θεωρούν εαυτούς έκθετους σε κάθε ενέργεια που προβλέπει ο νόμος για την προάσπιση του καταστατικού σκοπού που ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων υπηρετεί”.

Υπερψήφισαν η Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Ιωάννου, Κατερίνα Μοθωναίου, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης.

Ετικέτες: