Η έγκριση τοποθέτησης του "I LOVE KEFALONIA" από το Λιμενικό ταμείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 18:17

Η έγκριση τοποθέτησης του "I LOVE KEFALONIA" από το Λιμενικό ταμείο

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Λιμενικό Ταμείο ενέκρινε την τοποθέτηση της πινακίδας "I LOVE KEFALONIA" στην παραλιακή, 

Από τα πρακτικά που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια ξεχωρίζουμε μεταξύ άλλων :


Η πινακίδα αποτελείται από μεγάλα τρισδιάστατα γράμματα – σύμβολα, που σχηματίζουν τη φράση « I LOVE KEFALONIA», ενώ σκοπός της δημιουργίας της είναι η τοποθέτησή της σε σημείο του Δήμου με υψηλή επισκεψιμότητα, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες ώστε να «αναμειχθούν» με τα γράμματα, να φωτογραφηθούν και να κοινοποιήσουν τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, ενισχύοντας έτσι την τουριστική προβολή του νησιού.

Η συγκεκριμένη θέση επιλέχθηκε για τους εξής λόγους: α. Ως ένα από τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης β. Οι επισκέπτες κρουαζιέρας θα διασχίζουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αναζητώντας την για να φωτογραφηθούν, ενισχύοντας την εμπορική κίνηση γ.Στις φωτογραφίες θα φαίνεται η θάλασσα, αναπόσπαστο στοιχείο του νησιού δ. Στις φωτογραφίες θα φαίνεται επίσης η γέφυρα DeBosset, σήμα κατατεθέν για την πόλη και το νησί, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής προβολής της ταυτότητας του νησιού. Τεχνικά Χαρακτηριστικά.

Η επιγραφή αποτελείται από μεταλλικά τρισδιάστατα γράμματασύμβολα που σχηματίζουν τη φράση « I LOVE KEFALONIA».

Συγκεκριμένα: • Τα μεταλλικά γράμματα και η καρδιά έχουν ύψος από 1 ως 1.50μ το καθένα, βάθος 15 εκ. και είναι κατασκευασμένα από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1.25 χιλ, βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή χρώματος, όπως φαίνεται στην συνημμένη εικόνα (Σχέδιο 3).

Η γραμματοσειρά θα είναι Arial Bold, το δε συνολικό μήκος της επιγραφής είναι 11μ (Σχέδιο 2) • Ειδική μεταλλική βάση στήριξης πάχους λαμαρίνας 3 χιλ, μήκους 11 μ,φάρδους 70 εκ., ύψους 15 εκ. ( από αλουμίνιο κριθαράκι) που θα βιδωθεί και στο έδαφος για τη μεγίστη ασφάλεια. Η βάση θα έχει από το έδαφος απόσταση 1.5 εκ. για τη ροή του νερού από κάτω.

Η κατασκευή έχει δυνατότητα να αποσυναρμολογείται για να μεταφέρεται σε άλλο σημείο ή να αποθηκεύεται.

Το αίτημα έχει ήδη διαβιβασθεί στο Αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού. Η τοποθέτησή της δεν θα επηρεάζει την επιβίβαση-αποβίβαση από τα σκάφη και δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην ανεμπόδιστη μετακίνηση των χρηστών του λιμένα.

Όλη η απόφαση εδώ




00 inkefalonia general ad 300X250