Θεόφιλος στην Τουριστική Επιτροπή: "Αυτό είναι το ζήτημα με την μελέτη του λιμανιού του Αργοστολίου, που θα βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Ζητώ την στήριξή σας”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 11:07

Θεόφιλος στην Τουριστική Επιτροπή: "Αυτό είναι το ζήτημα με την μελέτη του λιμανιού του Αργοστολίου, που θα βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Ζητώ την στήριξή σας”

O Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές στην χθεσινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, για ένα ζήτημα το οποίο αναμένεται να βρούμε … μπροστά μας το επόμενο διάστημα, ζητώντας παράλληλα και την στήριξη των φορέων του τουρισμού που συμμετείχαν στην συνεδρίαση. 

Τόνισε λοιπόν πως όσον αφορά το masterplan του λιμανιού Αργοστολίου, όπου επιθυμία της τοπικής κοινωνίας αλλά και των θεσμικών φορέων είναι να πάει το εμπορικό λιμάνι απέναντι στην ΔΕΗ και να δημιουργηθούν ακόμη δύο θέσεις για κρουαζιερόπλοια στην από εδώ πλευρά του λιμανιού, υπάρχει ένα ζήτημα καθώς η μελέτη που εκπονείται από το Υπουργείο, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τους σεισμούς του 2014, προβλέπει το ακριβώς αντίθετο.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου: “ Η μελέτη που εκπονείται αφήνει το εμπορικό λιμάνι στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και οι θέσεις για τα κρουαζιερόπλοια να πάνε απέναντι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τουριστικό μας προϊόν. Παρά τις όποιες παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι και στον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη, η μελετήτρια εμμένει στην θέση της" ήταν τα λόγια του ενώ συνέχισε τονίζοντας πως “υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που υπαγορεύουν αυτή την άσχημη εξέλιξη για το νησί μας”.

Μάλιστα ο κ. Μιχαλάτος έκανε έκκληση για στήριξη από όλους τους θεσμικούς φορείς στην προσπάθεια να αλλάξει η αρχική μελέτη.

]Μάλιστα ανέφερε πως την Παρασκευή 9/4, θα υπάρξει διαβούλευση με το Υπουργείο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250