Αιχμές Διονύση Μινέτου για τον Νίκο Ανουσάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 10:51

Αιχμές Διονύση Μινέτου για τον Νίκο Ανουσάκη

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» φιλοξενήθηκε την Πέμπτη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος.

Μεταξύ άλλων , σχολίασε την επικείμενη δημιουργία του Μουσείου αφιερωμένου στον Κεφαλονίτη γλύπτη Γεράσιμο Σκλάβο , στο κτίριο του πρώην Μεγάρου, ψέγοντας την αρνητική στάση της μείζονος Αντιπολίτευσης

«Το συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για το Δήμο  Αργοστολίου, αλλά και την Κεφαλονιά συνολικά. Ένα έργο τέτοιας σημαντικότητας, ενδυναμώνει τη θέση του νησιού μας στο διεθνές γίγνεσθαι» ανέφερε.

«Θλίβομαι που η μείζονα Αντιπολίτευση δεν συμφώνησε. Θεωρώ ότι έχει μεγάλη ευθύνη ο συνάδελφος Νίκος Ανουσάκης, γιατί αυτός μίλησε στο συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω ότι η στάση που πρότεινε στους συναδέλφους του δεν είναι σωστή» υποστήριξε και πρόσθεσε με νόημα :

«Ο Νίκος Ανουσάκης μου δίνει την εντύπωση ότι ορισμένες φορές κάθε βράδυ κάθεται στη στάση του λωτού και προσεύχεται να μην γίνει τίποτα στο Δήμο. Να μην εγκριθούν οι προτάσεις του Δήμου, να μην προχωρήσει τίποτε.

Δεν έχω αντίθεση να εκφράζει τις διαφωνίες του. Αλλά, σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα που αφορά τη συγκεκριμένη συλλογή ενός διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού με έργα που κοσμούν ανοιχτούς και κλειστούς χώρους , στον Καναδά , τη Νότια Αμερική, στην Ευρώπη , στο Παρίσι, που είχαμε την τύχη να γίνει αυτή η δωρεά στον τόπο μας , το να κρατάς τέτοια στάση το θεωρώ πολιτική αυτοκτονία».

Σχολιάζοντας την πορεία υλοποίησης του Μουσείου ανέφερε ότι  ένα μουσείο δεν μπορεί να φτιαχτεί με μαγικό ραβδί σε 3 μήνες , και ειδικά ένα έργο που θα κοστίσει 3 εκατομμύρια ευρώ.

«Πρέπει να γίνουν δύσκολες μελέτες , να βρεθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης , να ενταχθεί , να γίνει διαγωνισμός και να βρεθεί ανάδοχος» ανέφερε και διαβεβαίωσε τον κ. Ανουσάκη και την (Μείζονα) Αντιπολίτευση ότι πριν το τέλος της τρέχουσας δημαρχιακής θητείας θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου.

«Έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες, οι οποίες είναι πρωτοποριακές , ενώ την τεχνική υπηρεσία έχει βοηθήσει σημαντικά η εθνική πινακοθήκη» ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε ότι θα υπάρχουν αλλαγές στο κτίριο, όπως προσθήκη ανελκυστήρα, προσθήκη εξωτερικής σκάλας από την πίσω όψη κ.α.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι έως το Μάιο θα έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.




00 inkefalonia general ad 300X250