Θεόφιλος:“Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Λιμενικό Ταμείο δίνει αρκετά χρήματα στο λιμάνι του Πόρου και επιστρέφει σχεδόν τα χρήματα που εισπράττει”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 12:12

Θεόφιλος:“Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Λιμενικό Ταμείο δίνει αρκετά χρήματα στο λιμάνι του Πόρου και επιστρέφει σχεδόν τα χρήματα που εισπράττει”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή και έδωσε απαντήσεις όσον αφορά τα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση στο λιμάνι του Πόρου.

Ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: “Το συγκεκριμένο άρθρο δεν εκφράζει την πραγματικότητα, δεν εκφράζει την αλήθεια. Κατανοώ απεριόριστα αυτόν που το έγραψε, όμως δεν είναι αλήθεια αυτά που αναφέρει.

Το άρθρο γράφει πως ο Πόρος δίνει στο Λιμενικό Ταμείο, 1 εκατομμύριο ευρώ, όμως δεν είναι αλήθεια. Όλα τα έσοδα από όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς την χρονιά που μας πέρασε ήταν 540.000 ευρώ. Το 2019 που ήταν μία καλή χρονιά προ Κορονοϊού, όλα τα έσοδα από όλα τα λιμάνια ήταν 700.000 ευρώ. Το λιμάνι του Πόρου έδωσε στο Λιμενικό Ταμείο το 2020, 187.000 ευρώ. Εγώ δεν θα απολογηθώ για τι δεν έγινε στον Πόρο τα τελευταία 10 χρόνια. Εγώ μπορώ να μιλήσω για το 2020 και να πω ότι στα 187.000 ευρώ που εισέπραξε απο τον Πόρο το Λιμενικό Ταμείο, τα έχει δώσει όλα πίσω. Την Πλωτή εξέδρα που την δημοπρατήσαμε πήγε στις 111.000 ευρώ, η καθαριότητα του λιμανιού, όλο τον χρόνο υπάρχει εργολάβος που κάνει την καθαριότητα, βάλαμε φωτισμό στον λιμενοβραχίονα εκεί που είναι τα τουριστικά σκάφη και που ποτέ δεν ήταν φτιαγμένο εκεί, και δεν είχε φωτισμό, έχουμε την συντήρηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, και πολλά άλλα. Υπάρχει μια μελέτη για κτηριακή εγκατάσταση που έχει δοθεί δωρεάν στο Λιμενικό Ταμείο απο τον μηχανικό, ένα νέο παιδί, τον κ. Κουρκουμέλη. Έχουμε αυτή την μελέτη, δεν έχουμε όμως το Master Plan του Λιμανιού. Για να προχωρήσουμε όμως το Master Plan του λιμανιού του Πόρου, χρειάζεται να γίνει χάραξη αιγιαλού στο λιμάνι. Πιέζουμε την Κτηματική Υπηρεσία συνέχεια και μας ζήτησε να βρούμε παλιά σχέδια του λιμανιού. Της τα πήγαμε και περιμένουμε από μέρα σε μέρα, να μας δώσει τον αιγιαλό για να προχωρήσει το Master Plan του λιμανιού του Πόρου. Παράλληλα έχουμε βάλει μελέτες για το λιμάνι στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” και περιμένουμε να εγκριθούν. Και οι ζημιές που είχαμε σε όλα τα λιμάνια απο τον Ιανό, έχουμε στείλει τις μελέτες στο Υπουργείο και περιμένουμε χρηματοδότηση. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έρχεται το Λιμενικό Ταμείο και δίνει αρκετά χρήματα στο λιμάνι του Πόρου. Επιστρέφει, σχεδόν τα χρήματα που εισπράττει στο λιμάνι του Πόρου. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή η πραγματικότητα, όσον αφορά το λιμάνι”.

Για τις επαφές στην Αθήνα στα Υπουργεία: “Προσπαθούμε και πηγαίνουμε στην Αθήνα, γιατί θεωρούμε ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται μόνο με τηλεδιασκέψεις, χρειάζεται και η φυσική παρουσία στα Υπουργεία. Γι αυτό και με την βοήθεια και την στήριξη του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτου, επισκέφθηκα, τον κ. Βορίδη και τον κ. Πέτσα. Του καταθέσαμε όλα τα αιτήματα και όλα τα θέματα για τον Δήμο Αργοστολίου, με τις αποζημιώσεις για τον Ιανό και τις αποκαταστάσεις από τις ζημιές. Του δώσαμε τις μελέτες που έχουμε και προγραμματίζουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και του δώσαμε να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να μπορέσουμε την μετατροπή του Κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος σε Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου. Αυτή η ιδέα τον ενθουσίασε και μας υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει και θα χρηματοδοτήσει την προσπάθεια αυτή, ώστε ο Δήμος Αργοστολίου να αποκτήσει επιτέλους ένα μουσείο που θα στολίζει το κέντρο της πόλης”.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στα Γηροκομεία της Κεφαλονιάς: “Εχει αναλάβει ο Δήμος Αργοστολίου, να φροντίσει για την τροφή και την διαμονή της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ, που έχει έρθει στο νησί μας για τον εμβολιασμό στα Γηροκομεία. Ευχαριστούμε και την κα Χαρίτου, για την φιλοξενία των τεσσάρων ατόμων που έχουν έρθει". 

Για την Τουριστική Επιτροπή και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2021: "Η Τουριστική Επιτροπή έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και ελπίζουμε να έχουμε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο. Παρακολούθησα την συνεδρίαση απο την Αθήνα και αυτό που με ενθουσίασε είναι τα εύσημα και τα μπράβο από έναν γνώστη του τουρισμού, τον Σπύρο Γαλιατσάτο, που είπε πως η δουλειά που γίνεται δεν γίνεται πουθενά σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η κουβέντα με έκανε να νιώσω υπερήφανος για την δουλειά που κάνουν όλοι όσοι μετέχουν στην επιτροπή αυτή”.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-453342092}




00 inkefalonia general ad 300X250