Κατσιβέλης: «Ο λαός της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσει τίποτα» – Αραβαντινός: «Όλη αυτή η διαδικασία μπάζει από παντού»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 11:21

Κατσιβέλης: «Ο λαός της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσει τίποτα» – Αραβαντινός: «Όλη αυτή η διαδικασία μπάζει από παντού»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και ο επικεφαλής της παράταξης “ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις του σχετικά με τα όσα εξελίχθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον ΦΟΔΣΑ.

Ο κος Κατσιβέλης ανέφερε ότι το κύριο θέμα ήταν η διαφωνία που υπάρχει σχετικά με το ποιος θα δημοπρατήσει το εργοστάσιο. «Υπάρχει ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δώσει τα λεφτά. Θα είναι πληρωμένα 6 χρόνια, με προαίρεση άλλων 6 χρόνων. Είναι κακό να γίνει ένα έργο που ουσιαστικά θα είναι πληρωμένο για 12 χρόνια;» υποστήριξε, απαντώντας με την τοποθέτησή του σε όλους εκείνους που φωνάζουν ότι οι πολίτες της Κεφαλονιάς θα πληρώνουν για το έργο. «Είναι ψέμα ότι θα πληρώσουν οι Κεφαλλονίτες» κατέληξε υπογραμμίζοντας δε ότι έχει και την διαβεβαίωση της Περιφερειάρχου η οποία βρισκόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απάντηση έδωσε και στα ερωτηματικά που υπάρχουν σχετικά με το αν θα έρχονται στην Κεφαλονιά σκουπίδια από άλλα νησιά. «Δεν θα έρθουν σκουπίδια από άλλα νησιά. Ήταν ερώτηση πολλών συμβούλων» τόνισε. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε ο 1ος βαθμός αυτοδιοίκησης να έχει την διαχείριση των απορριμμάτων  αλλά εδώ πρόκειται για ένα πληρωμένο έργο. 

Ο κος Κατσιβέλης αναφέρθηκε επιγραμματικά και σε ένα ακόμα πολύ σοβαρό ζήτημα που είναι οι δασικοί χάρτες, οι οποίοι εμφανίζουν όλη την Κεφαλονιά δάσος και τόνισε ότι αυτό είναι μια καταστροφή για την οικονομία και ειδικά για τους αγρότες που δεν θα μπορούν να βοσκήσουν τα ζώα τους.

Από την άλλη πλευρά ο Διονύσης Αραβαντινός – που μαζί με την παράταξη του κου Ρουχωτά ζήτησαν να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο- ανέφερε ότι ζήτησαν την συνεδρίαση για να υπάρξει και μια ευρύτερη ενημέρωση και από την κα Κράτσα που παρέστη στο συμβούλιο.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων κοστίζει 500 χιλιάρικα το χρόνο, τώρα θα είναι διπλάσιο το ποσό. Δηλαδή ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Οι κεφαλλονίτες» υπογράμμισε . Eπιπρόσθετα τόνισε ότι οι κεφαλλονίτες όλα αυτά τα χρόνια έχουν πληρώσει με ανταποδοτικά τέλη ώστε να έχουν ένα χώρο που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια τους.

«Μας είπαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η εταιρεία που θέλει να δημοπρατήσει το έργο, μας συμπαραστέκεται. Επίσης για να μας δελεάσουν μας είπαν ότι θα σταματήσουν να πέφτουν πρόστιμα. Στην Κεφαλονιά; Αφού εδώ δεν είχαμε πότε πρόστιμα» υπογράμμισε ο κος Αραβαντινός ενώ μετά από όλα αυτά ανέφερε ότι αυτή η διαδικασία που επιχειρείται από την Περιφέρεια μπάζει από παντού.

Σχετικά με το αν θα έρθουν σκουπίδια στην Κεφαλονιά από άλλες περιοχές, ο κος Αραβαντινός υποστήριξε ότι πράγματι η κα Κράτσα έδωσε τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν θα υπάρχει μεταφορά απορριμμάτων, όμως ο κος Αραβαντινός υπενθύμισε ότι μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχει άρθρο που αναφέρει ότι αν κριθεί αναγκαίο για λόγους υγείας, θα μεταφέρονται.

Τέλος ο καλεσμένος εξέφρασε την άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έγινε με τον σωστό τρόπο, καθώς έπρεπε να βρίσκονται περισσότεροι αρμόδιοι εκεί, ώστε να πραγματοποιηθεί μια ενδελεχής συζήτηση και να εξαχθούν συμπεράσματα.




00 inkefalonia general ad 300X250