Στανίτσας: «Βρήκαμε αυτοκίνητο του Δήμου και της ΔΕΗ με κομμένα λάστιχα – Παράλογο να πρέπει οι ηλικιωμένοι μας να εμβολιαστούν στην Κεφαλονιά»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 16:39

Στανίτσας: «Βρήκαμε αυτοκίνητο του Δήμου και της ΔΕΗ με κομμένα λάστιχα – Παράλογο να πρέπει οι ηλικιωμένοι μας να εμβολιαστούν στην Κεφαλονιά»

Για την απόφαση να μην λειτουργήσουν σήμερα (27-1-2021) τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, μίλησε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Τόνισε πως μετά την χθεσινή βροχόπτωση παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στον Σταυρό και στο Βαθύ και πάρθηκε η απόφαση να μείνουν κλειστά μια μέρα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες. Επισήμανε δε, πως λόγω κακοκαιρίας οι κάτοικοι της βορείου Ιθάκης είναι αποκομμένοι καθώς το καράβι δεν μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια με πάνω από 6 μποφόρ.

Ο κος Στανίτσας με αφορμή μια ερώτηση,  για το αν υπάρχει κόσμος που τελικά περνάει από τον κατεστραμμένο δρόμο με κίνδυνο της ζωής του και αφού απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, αποκάλυψε ότι παρατηρήθηκαν άλλα φαινόμενα. Πιο συγκεκριμένα: «Από το κατεστραμμένο κομμάτι περνάνε κάθε μέρα με τα πόδια, κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου και πάνε στα αυτοκίνητα που έχουμε αφήσει στην άλλη πλευρά. Μια μέρα βρήκαμε το αυτοκίνητο της ύδρευσης του Δήμου και της ΔΕΗ με κομμένα λάστιχα».

Αναφορικά με τον δρόμο και το έργο αποκατάστασης ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ίσως είναι το σημαντικότερο έργο που εκτελείται μετά το λιμάνι του Πίσω Αετού. «Αυτή την στιγμή γίνονται κάποια έργα για να μπορέσει να ανοίξει και να περνάνε. Μετά θα πραγματοποιηθούν όλα όσα χρειάζονται για να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον. Έπρεπε να είχε γίνει πριν 30 χρόνια» υποστήριξε.

Καταλήγοντας, ο κος Στανίτσας ρωτήθηκε πως κρίνει το γεγονός ότι ηλικιωμένοι από την Ιθάκη πρέπει να έρχονται στην Κεφαλονιά για να εμβολιαστούν. Η απάντηση του: «Είναι ανέκδοτο και παράλογο να μην γίνονται εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας». Καυτηρίασε παράλληλα την στάση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτη στάση αυτή που έχει καθώς ούτε τα τηλέφωνα δεν σηκώνει. Ο κος Στανίτσας αποκάλυψε πως τα περισσότερα προβλήματα που μπορεί να έχει το κέντρο υγείας τα λύνει ο δήμος.