Υπέρ των θέσεων της Περιφέρειας για το ζήτημα ΦοΔΣΑ, Κατσιβέλης και Δήμος Ληξουρίου! - “Έσπασε” το κοινό μέτωπο των Δήμων Αργοστολίου και Σάμης! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 19:04

Υπέρ των θέσεων της Περιφέρειας για το ζήτημα ΦοΔΣΑ, Κατσιβέλης και Δήμος Ληξουρίου! -  “Έσπασε” το κοινό μέτωπο των Δήμων Αργοστολίου και Σάμης! (video)

Μπορεί ο Δήμος Σάμης να συντάχθηκε με τις θέσεις του Δήμου Αργοστολίου, όσον αφορά τις μεθοδεύσεις της Περιφέρειας και του νέου ΦοΔΣΑ ενάντια στα συμφέροντα της Κεφαλονιάς για το εργοστάσιο του ΧΥΤΥ στην Παλοστή, εντούτοις ο Δήμος Ληξουρίου και ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, φαίνεται πως ακολουθεί άλλο δρόμο και στηρίζει τις αποφάσεις της Περιφέρειας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου επί του θέματος του νέου διαβαθμιδικού ΦοΔΣΑ, όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης και η Δημοτική του Αρχή με την συνδρομή συμβούλων και της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ των θέσεων της Περιφέρειας και του νέου ΦΟΔΣΑ να προχωρήσουν στην δημοπρασία του εργοστασίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “δεν τους ενδιαφέρει το ποιος θα δημοπρατήσει το έργο”, ενώ δήλωσαν αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια παρακώλυσης ή καθυστέρησης του έργου”.

Ως εκ τούτου το κοινό μέτωπο των Δήμων της Κεφαλονιάς, αλλά και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει αναστατώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού.

Στην ψηφοφορία, με 8 ψήφους υπέρ της πρότασης του Δημάρχου Κατσιβέλη, 7 υπέρ της κοινής πρότασης Αραβαντινού-Ρουχωτά και 5 υπέρ της πρότασης της Λαικής Συσπείρωσης.

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250