Καμία αύξηση! Ίδια με πέρσι τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Αργοστολίου για το 2021

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 12:59

Καμία αύξηση! Ίδια με πέρσι τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Αργοστολίου για το 2021

Ο καθορισμός των συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ο καθορισμός τελών – δικαιωμάτων και παροχή υπηρεσιών κοιμητηρίων και ο καθορισμός τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων, συζητήθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου με τηλεδιάσκεψη και το σημαντικό είναι πως δεν θα έχουν καμία απολύτως αύξηση για το 2021!

Και τα τρία αυτά θέματα ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καμία αύξηση στην εισήγησή τους, γεγονός που σημαίνει πως τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα της χρονιάς του2020, παρά τις έντονες προσπάθειες της παράταξης “Ισχυρής Κεφαλονιά” να πείσει πως έρχονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη την χρονιά που μόλις ξεκίνησε!

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην τοποθέτησή του έκανε έκκληση στους Δημοτικούς Συμβούλους να μην γίνει πεδίο αντιπαράθεσης το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είναι κομβικό για την βιωσιμότητα του Δήμου Αργοστολίου:

Όπως υποστήριξε: “Έχουμε υπολογίσει τα ανταποδοτικά τέλη για το 2021, με βάση ό,τι πληρώναμε το 2020. Ερχόμαστε να συζητήσουμε με βάση τα έξοδα του 2020 και το 2021 δεν γίνεται καμία απολύτως αύξηση των τελών. Κάνω έκκληση, διότι ο Δήμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα να καλύψει την λειτουργία του, να αντέξει και να είναι όρθιος σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Υπάρχει κίνδυνος μέσα στο 2021 να αδυνατούμε να πληρώσουμε την μισθοδοσία. Αν επανέλθουμε στην κανονικότητα ο δήμος θα καταφέρει να εισπράξει. Ο δήμος κάνει μία τεράστια προσπάθεια να είναι κοντά στον πολίτη, όμως πρέπει να μην βάλουμε σε κίνδυνο τα έσοδα του δήμου και την βιωσιμότητά του. Ευχαριστώ στην οικονομική υπηρεσία και στην επιτροπή κοινοχρήστων χώρων για την καταγραφή που έκαναν. Όσοι θέλουν να έχουν αντιπαράθεση με την Δημοτική Αρχή, να βρούν άλλα σημεία να την κάνουν, ώστε να μην βάλουμε σε κίνδυνο την λειτουργία του δήμου” ήταν τα λόγια του Δημάρχου ενώ όσον αφορά τον προϋπολογισμό για το 2021, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 18/1 τόνισε: "Θα πρέπει να δούμε μήνα μήνα τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου, για να δούμε αν θα κάνουμε παρεμβάσεις. Υπάρχουν περιορισμένα χρήματα και απο την Κυβέρνηση προς τους Δήμους. Είναι ένα στοίχημα μεγάλο και για την χώρα και για τον Δήμο μας αν θα καταφέρουμε να αντέξουμε".




00 inkefalonia general ad 300X250