Δημοτική Αρχή για Γηροκομείο Αργοστολίου: “Έχουμε κάνει ο,τι καλύτερο μπορούμε” - “Οχι” στην μεταφορά των αποθεματικών του στην Τράπεζα της Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 18:11

Δημοτική Αρχή για Γηροκομείο Αργοστολίου: “Έχουμε κάνει ο,τι καλύτερο μπορούμε” - “Οχι” στην μεταφορά των αποθεματικών του στην Τράπεζα της Ελλάδας

To θέμα του νέου Δημοτικού Γηροκομείου συζητήθηκε για μία ακόμα φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου και την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής αυτής Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος αναφέρθηκε σε “Κτηριακές ελλείψεις και κακοτεχνίες στο νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου”.

Ακολούθησαν σημαντικές τοποθετήσεις και απαντήσεις στις ερωτήσεις που ετέθησαν με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Διονύση Μινέτο να παίρνει τον λόγο και να τονίζει πως: “Ο κ. Κουρούκλης είτε για λόγους άγνοιας είτε για λόγους σκοπιμότητας τα βάζει όλα στο ίδιο τσουβάλι. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως γίνεται με την διαδικασία εκτέλεσης και παραλαβής δημοσίων έργων. Έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε για το Γηροκομείο. Πριν βάλουμε τους τροφίμους κάναμε μια σειρά από προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως η πυρασφάλεια και άλλες ενέργειες για την ασφάλειά τους. Το κτήριο έχει κάποια προβλήματα γιατί θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να συντηρείται. Όμως αυτή η συντήρηση αυτή δεν είχε γίνει. Πού έχει ευθύνη όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή; Για εμάς ήταν σημαντικό να ξεκινήσει η χρήση του πάντα με ασφάλεια. Για αρκετά πράγματα ο εργολάβος έχει έρθει και τα έχει διορθώσει, όμως για κάποια άλλα που έχουν να κάνουν με την μόνωση με εισροή υδάτων στα υπόγεια του κτηρίου, τα οποία δεν τα έχει διορθώσει και είναι κοστοβόρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν θα χαριστούμε όμως σε κανέναν και περιμένουμε τον εργολάβο να κάνει τις όποιες διορθώσεις του έχουν επισημανθεί. Είναι άδικη όμως η κριτική που κάνετε κ. Κουρούκλη. Δεν παραλάβαμε ένα έργο που ήταν απλό. 31/12/2021 τελειώνει και η παράταση του ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί το έργο. Από την επόμενη μέρα αν έρθει ο ΕΣΠΕΛ  (σ.σ. Ειδικός Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου), 
ή η αρμόδια επιτροπή και αν δεν γίνεται χρήση με την κύρια χρήση του δηλαδή να υπάρχουν τρόφιμοι μέσα, το έργο θα απενταχθεί και θα πρέπει να επιστραφούν 5,1 εκ. Ευρώ.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αριστοτέλης Μπατιστάτος, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανε: “Κάποια από αυτά τα ζητήματα όπως με την αποχέτευση, υδραυλικά και θέματα με την διαβίωση των τροφίμων που ανέλυσε ο κ. Κουρούκλης, έχουν αποκατασταθεί με δικά μας έξοδα. Υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα όπως κιτρινίλες στα πατώματα αυτά όμως δεν απειλούν την ασφάλεια των ηλικιωμένων. Δεν λειτουργούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και αυτό είναι θέμα του εργολάβου, έχουμε όμως ζεστό νερό. Αυτά όμως μπορούν να αποκατασταθούν και όσο θα είμαστε μέσα. Ακόμα ανακαλύπτουμε κάποιες ατέλειες και στο μέτρο του δυνατού τις επισκευάζουμε.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος στην τοποθέτησή του τόνισε:”Σήμερα το Δημοτικό Γηροκομείο είναι ένα κομμάτι που μας ενώνει όλους. Ευχαριστώ την Λαϊκή Συσπείρωση που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε όλοι για το Γηροκομείο.

Ευχαριστώ το συμβούλιο την πρόεδρο και τα μέλη όλα για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και τον αντιδήμαρχο για την προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα. Στον Αγιο Ανδρέα υπήρχαν άτομα που δεν είχαν βγει από τα δωμάτια τους για χρόνια. Για τον εργολάβο δεν φταίμε εμείς και είμαστε στην προσπάθεια να τον υποχρεώσουμε να αποκαταστήσει τις ζημιές. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ο εργολάβος να εγκαταλείψει το έργο, χωρίς να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Έχουμε τακτοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος και έχουμε στείλει τα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άδεια λειτουργίας του. Έχουμε εξαντλήσει τα πάντα. Βεβαίως και πρέπει επιπλέον προσωπικό να αποκτήσει το γηροκομείο και να λειτουργούν όλα τα δωμάτια που προβλέπονται και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν την σειρά τους για να μπουν. Δεν έχουμε όμως ποτέ σκοπό να το χρησιμοποιήσουμε ως αποθήκη ή τόπος στέγασης άλλων υπηρεσιών. Η αποθήκευση των γλυπτών του Γεράσιμου Σκλάβου είναι προσωρινή. Είναι μία ανάγκη που οδήγησε την υπηρεσία να ζητήσει προσωρινά να στεγαστούν εκεί… Η Δημοτική Αρχή έκανε μία προσπάθεια και το είχε πει προεκλογικά και μακάρι όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να πάμε εκεί και να δούμε από κοντά πως περνούν οι τρόφιμοι”.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός αναφέρομενος στο Δημοτικό Γηροκομείο τόνισε: “Oρθά μεταφέρθηκε το Γηροκομείο από τον Άγιο Ανδρέα στο νέο κτήριο. Αν καταφέρουμε και αποφύγουμε την αυτοδίκαιη παραλαβή θα μπορέσουμε να άρουμε κάποια από τα προβλήματα με δαπάνες του εργολάβου και όχι με δαπάνες δικές μας . Με κάθε ένδικο μέσο όμως θα πρέπει να μην πάμε σε αυτοδίκαιη παραλαβή. Θα έχουμε έναν χώρο που θα είναι ασφαλής πλήρως” ήταν τα λόγια του ενώ όσον αφορά τα ταμιακά διαθέσιμα δήλωσε: “Σαφώς και είναι απαράδεκτο να μεταφερθούν τα ταμιακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα είναι αποτρεπτικό στο μέλλον και σε έναν δωρητή. Θα αποτραπούν όλες οι ευγενείς προθέσεις για ενίσχυση του γηροκομείου. Οπότε τασσόμαστε κατά αυτής της κίνησης

Ο επικεφαλής της παράταξης “Για την Επόμενη Μέρα” Μάκης Φόρτες” επεσήμανε: “Καλά κάνατε και φέρατε τους τροφίμους απο τον Αγιος Ανδρέα, όμως θα πρέπει να λειτουργήσει για τον λόγο για τον οποίο φτιάχτηκε. Κατά την γνώμη μου θέλει άλλη αντιμετώπιση ως προς τον εργολάβο. Κάντε μία μελέτη, διεκδικήστε λεφτά απο Υπουργείο, γιατί αν πάμε έτσι δεν θα βρούμε άκρη με τον εργολάβο. Συμφωνώ απόλυτα με την μεταφορά των τροφίμων και είμαι εναντίον στο να δοθούν τα αποθεματικά του Δημοτικού Γηροκομείου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ομόφωνα το Σώμα αποφάσισε να μην δοθούν τα αποθεματικά του Δημοτικού Γηροκομείου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Γιώργος Χαλαβαζής

 




00 inkefalonia general ad 300X250