Αργύρης Γαβριελάτος: «Στον ΧΥΤΥ δεν λειτουργεί τίποτα. Είμαστε με τα χέρια δεμένα»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 15:00

Αργύρης Γαβριελάτος: «Στον ΧΥΤΥ δεν λειτουργεί τίποτα. Είμαστε με τα χέρια δεμένα»

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».  Για μια ακόμα φορά το θέμα της συζήτησης ήταν ο ΦΟΔΣΑ και οι αποφάσεις που παίρνει έως τώρα.

«Το λέμε συνέχεια, τα πράγματα με τον νέο ΦΟΔΣΑ είναι θολά. Η συγκρότησή του είναι μη νόμιμη» ανέφερε αρχικά ο κος Γαβριελάτος επισημαίνοντας ότι ο νέος φορέας θέλει να υφαρπάξει την περιουσία του λαού της Κεφαλονιάς και τόνισε ότι θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν αυτή την περιουσία.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την απορία του σχετικά με την δημοσίευση της διαπιστωτικής πράξης, όπου η πρώτη δεν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ενώ η δεύτερη «δημοσιεύτηκε βράδυ και δεν είχε μεγάλες διαφορές» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «30 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε και με αυτό τον τρόπο υφαρπάζουν την περιουσία μας. Η Κεφαλονιά τι κερδίζει από όλο αυτό; Τίποτα» υπογράμμισε ο κος Γαβριελάτος συμπληρώνοντας ότι η ΕΔΑΚΙ αυτή την στιγμή είναι με δεμένα τα χέρια και στον ΧΥΤΥ δεν λειτουργεί τίποτα.

Ο καλεσμένος επισήμανε εκ νέου ότι κανένας στην Κεφαλονιά δεν είναι αντίθετος με το έργο που σκοπεύει να δημοπρατήσει η Περιφέρεια, αλλά αυτό που θέλουν είναι να δημοπρατηθεί από την Κεφαλονιά και τον δήμο Αργοστολίου. «Αν χαθεί το έργο, υπεύθυνοι θα είναι αυτοί που θέλησαν με την βιασύνη τους να τα κάνουν όλα» σημείωσε. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και την Δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου για την στάση τους και την ανακοίνωση που έβγαλαν, εξηγώντας τους λόγους που δεν παρέστησαν στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ.