Νίκος Κουρκουμέλης: «Γίνονται έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή – Ευχαριστημένος με την τουριστική σεζόν»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 11:43

Νίκος Κουρκουμέλης: «Γίνονται έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή – Ευχαριστημένος με την τουριστική σεζόν»

Ο αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων και Τουρισμού, Νίκος Κουρκουμέλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αρκετές ευχάριστες ειδήσεις για την περιοχή του.

Μίλησε αρχικά για την περιοχή του Πόρου, τονίζοντας ότι η πλωτή θα έχει μπει μέχρι το καλοκαίρι και αποκάλυψε και μερικά χαρακτηριστικά της. «Θα είναι 60 μέτρα και θα μπορεί να φιλοξενεί 40 σκάφη» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως «Αυτό το έργο θα αναβαθμίσει τον Πόρο. Από μικρό παιδί θυμάμαι να μιλάνε γι΄ αυτό αλλά να μην γίνεται τίποτα».

Ο κος Κουρκουμέλης ενημέρωσε και για τα υπόλοιπα έργα που γίνονται ή θα γίνουν στον Πόρο. Αναφέρθηκε στην γέφυρα, όπου έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο με ένα τοιχίο αντιστήριξης που φτιάχτηκε. Επίσης, έργα θα γίνουν στην είσοδο του Πόρου και το αποχετευτικό της περιοχής προχωράει αργά. «Αργά αλλά σταθερά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά περισσότερα αλλά δεν έγιναν λόγω κορωνοϊού.

Και στην Σκάλα ετοιμάζονται αρκετά έργα και ο κος Κουρκουμέλης υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα ποσό 240 χιλιάδων ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί το παραλιακό κομμάτι προς τον δρόμο του Πόρου, ενώ θα γίνουν εργασίες και στον πεζόδρομο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κατελειό όπου και εκεί προγραμματίζεται ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, όμως αυτό μπορεί να καθυστερήσει λίγο γιατί γίνονται μελέτες για τον βιολογικό. Τέλος, αναφορικά με την περιοχή ο κος Κουρκουμέλης μίλησε και για το Κορώνι και τόνισε ότι τελικώς, ο Δήμος θα προχωρήσει σε απαλλοτρίωση αλλά δεν ξέρουν πόσο χρόνο θα πάρει όλη η διαδικασία.

«Στην συνεδρίαση της άλλης Παρασκευής θα κάνουμε απολογισμό. Εγώ τουλάχιστον είμαι ευχαριστημένος, γιατί την χρονιά την είχαμε χαμένη» επισήμανε ο κος Κουρκουμέλης για την επικείμενη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής. Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι το νησί ήδη διαφημίζεται με καταχωρήσεις και προβολές στο διαδίκτυο. Τέλος, αποκάλυψε ότι έως τώρα υπάρχουν στο πρόγραμμα 127 κρουαζιερόπλοια και παράλληλα υπάρχουν αρκετές κρατήσεις για τα ξενοδοχεία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα μπορεί να ταξιδέψει ο κόσμος.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ