Σταύρος Σπαθής: «Η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί έργα ζωής – Προσπαθούμε μέσω του επιμελητηρίου να πετύχουμε ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 12:21

Σταύρος Σπαθής: «Η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί έργα ζωής – Προσπαθούμε μέσω του επιμελητηρίου να πετύχουμε ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Βασικά θέματα της συζήτησης  τα έργα της ΔΕΥΑΚ αλλά και οι προσπάθειες να βοηθηθούν οι επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση.

  • Για την ΔΕΥΑΚ

Ο κος Σπαθής, αναφέρθηκε αρχικά στην αλλαγή αμιαντοσωλήνων που πραγματοποιείται στο Ληξούρι και όπως είπε μετά οι κάτοικοι θα μπορούν να πιούν νερό από την βρύση. «Είναι ένα έργο ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αποκάλυψε ότι γίνονται προσπάθειες, να ενταχθούν αρκετά έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τα σημαντικότερα από αυτά να αφορούν την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στην Λειβαθώ και αναβάθμιση των βιολογικών Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης. «Έχουμε ξεκινήσει να καταθέτουμε έργα στο πρόγραμμα, τα οποία θα προσφέρουν καλύτερη ζωή σε όλους τους Κεφαλλονίτες» κατέληξε.

Με μεγάλη χαρά ενημέρωσε ότι τα έργα στην Αγία Ευφημία και την Άσσο ολοκληρώνονται, τονίζοντας μάλιστα πως στην Άσσο έχει γίνει αλλαγή σε όλο το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο κος Σπαθής αναφέρθηκε και στους ανεξόφλητους λογαριασμούς – προς την ΔΕΑΥΚ – άνω των 5.000 ευρώ και κάλεσε όλους όσους χρωστάνε να πάνε από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και να κάνουν αιτήσει για τις 120 δόσεις, προκειμένου να ρυθμίσουν την οφειλή τους.

  • Επιμελητήριο

Με την ιδιότητα του προέδρου του επιμελητηρίου, ο κος Σπαθής υπογράμμισε ότι στόχος, όχι μόνο δικός του αλλά και άλλων επιμελητηρίων, είναι να μπορέσουν να βοηθηθούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις. «Στέλνουμε προτάσεις για βοηθήματα στην περιφέρεια, στην κυβέρνηση, σε συνεργασία και με άλλα επιμελητήρια» τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε στα μαγαζιά που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν κάποια είδη λιανικής και επισήμανε πως από την στιγμή που είναι προϊόντα όπως κουβέρτες ή είδη για να προστατευτεί κάποιος από το κρύο, δεν θα ήταν δυνατόν κάποιος να αντιδράσει.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ