«Καταπέλτης» ο Μάκης Φόρτες κατά της Ρόδης Κράτσα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 10:01

«Καταπέλτης» ο Μάκης Φόρτες κατά της Ρόδης Κράτσα

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Για την  επόμενη μέρα» Μάκης Φόρτες φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της περιφερειάρχου Ρόδης Κράτσα σχετικά με τον ΦΟΔΣΑ. (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ)

Ο κος Φόρτες ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει και τόνισε ότι το ύφος της κας Κράτσα στην ανακοίνωσή της, δεν ταιριάζει σε αιρετό περιφερειάρχη. Πιο συγκεκριμένα: «15 χρόνια που η κα Κράτσα ήταν διορισμένη στην Ευρωβουλή χρωστούσε χάρη στην Κυβέρνηση που την διόρισε. Τώρα χρωστάει χάρη στον επτανησιακό λαό. Ας παραδειγματιστεί από άλλους». Παράλληλα ο κος Φόρτες κατηγόρησε την κα Κράτσα ότι δεν έχει συναίσθηση όταν λέει ότι όσα λέγονται για τον ΦΟΔΣΑ από τους κεφαλλονίτες αιρετούς είναι εσκεμμένες αμφισβητήσεις και μάλιστα αποκάλυψε ότι η ίδια έχει στείλει εξώδικο στον δήμο για να καταργήσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, να μην δοθεί η μελέτη στην ΔΙΑΔΥΜΑ.

«Αφού δεν μπορεί να το αναιρέσει, θα συνεχίσει με αυτό το υφάκι. Θλίβομαι για το επίπεδο του λόγου της. Προσβάλει και την πολιτική της θέση» ανέφερε ο καλεσμένος σχετικά με τον τρόπο γραφής της ανακοίνωσής της και επισήμανε ότι θα έπρεπε κάποιοι από τους συνεργάτες της να την ενημερώσουν ότι μια νησιωτική περιφέρεια δεν έχει σχέση με μια περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο κος Φόρτες υπενθύμισε  τι είχε προτείνει από τον Μάιο που είχε ψηφιστεί ο νόμος. «Από τον Μάιο τους είπα, να δώσουν παράταση 6 μηνών, να συζητηθεί κλπ. Έχουν περάσει 7 μήνες από τότε και είμαστε στα ίδια και χειρότερα. Ασχολείται μόνο να φέρει εις πέρας μια κυβερνητική εντολή» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.  Ακολούθησαν από τον κο Φόρτε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το τι έχει γίνει το τελευταίο διάστημα προκειμένου να περάσει η διαχείριση της ΕΔΑΚΙ στην περιφέρεια.

Τέλος, διατύπωσε την άποψή του σχετικά με την όλη κατάσταση τονίζοντας: «Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε την διαχείριση και να συμμετέχουμε στον ΦΟΔΣΑ στρατηγικά. Να στηρίζουμε με την τεχνογνωσία που έχουμε. Άλλωστε και η σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος με την ΕΔΑΚΙ έχει κριθεί νόμιμος από την Κυβέρνηση. Την περιουσία του κεφαλλονίτικου λαού δεν μπορεί να την πάρει κανείς». Επίσης, κάλεσε την κα Κράτσα να συνετιστεί, να αποφασίσει να γίνει μια κουβέντα και να παρθεί απόφαση με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ