Τι να περιμένουμε από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 16:14

Τι να περιμένουμε από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αυριανό (6/1) πρώτο δημοτικό συμβούλιο του 2013, το οποίο θα παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το inkefalonia.gr (17.30) και στο οποίο θα βγει ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τα νέα μέλη των επιτροπών του δήμου. Το inkefalonia.gr έχει βγάλει τα... ραντάρ του και θα προσπαθήσει να προβλέψει τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως από την δημοτική αρχή θα προταθεί και πάλι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανουσάκης, η μείζονα αντιπολίτευση θα προτείνει τον Νίκο Σκλάβο και η ελάσσονα αντιπολίτευση την Αννα Ζαπάντη για γραμματέα.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο Νίκος Ανουσάκης, έχουν συνεχείς επαφές με συμβούλους της δημοτικής παράταξης, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο τελικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Θα υπάρξει; Αυτό το ερώτημα θα έχει απαντηθεί αύριο το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στην πρώτη ψηφοφορία (χρειάζονται 28 ψήφοι) τον Νίκο Ανουσάκη για πρόεδρο θα καταψηφίσει η αντιπολίτευση, ενώ αναμένονται και «διαρροές» από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας.Οπότε θα πάμε στη δεύτερη ψηφοφορία...

Από εκεί και πέρα τον Νίκο Ανουσάκη για πρόεδρο αναμένεται να ψηφίσουν και οι Βασίλης Ρουχωτάς, Νέστωρας Βεντούρας, ο Δημήτρης Φιοραβάντες και ο πρόσφατα αποχωρήσας από την «Νέα Εποχή» Παναγής Ρασσιάς και όπως δείχνουν τα πράγματα θα επανεκλεγεί στη δεύτερη ψηφοφορία όπου χρειάζονται 21 ψήφοι.

Φυσικά δεν είναι μόνο το θέμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και οι τοποθετήσεις αντιδημάρχων, αλλά και μέλη των επιτροπών του δήμου.

Όσον αφορά τους αντιδημάρχους και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι:

Παραμένει ο Σπυρονικόλας Σολωμός αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων.

Παραμένει Γεράσιμος Βαγιωνίτης αντιδήμαρχος Πύλαρου με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες.

Παραμένει ο Δημήτρης Πυλαρινός αντιδήμαρχος Ερίσου.

Παραμένει ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος αντιδήμαρχος Παλικής.

Παραμένει αντιδήμαρχος στα θέματα τουρισμού και ίσως και οικονομικών ο Βαγγέλης Κεκάτος.

Παραμένει ο Σάββας Σαββαόγλου αντιδήμαρχος Αργοστολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθηνά Αυγουστάτου θα οριστεί αντιδήμαρχος Λειβαθούς στη θέση του Βαγγέλη Κεκάτου.
Παραμένει ο Σπύρος Ματιάτος αντιδήμαρχος Ομαλών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Ελπίδα Κατσαίτη έχει πάρει υποσχέσεις για πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ενώ ο Βασίλης Καμπίτσης έχει πάρει υπόσχεση ότι θα γίνει αντιδήμαρχος Ελειού από τον ερχόμενο Ιούνιο.
Τη θέση του προέδρου ΔΕΥΑΚ διεκδικούν ο Σπύρος Κουνάδης και ο Θεοτόκης Καβαλιεράτος.

Θα υπάρξουν και μερικές αλλαγές συμβούλων στην οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητα ζωής από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Ερωτηματικό πάντως παραμένει αν η μείζονα αντιπολίτευση του Μάρκου Κοτσιλίνη θα δώσει θέσει στην οικονομική επιτροπή στην ελάσσονα αντιπολίτευση του Θεόφιλου Μιχαλάτου, μετά τη στήριξη του τελευταίου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής