ΑΝΑΣΑ: Διπλοθεσίες και διπλομισθίες στην ΠΙΝ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 15:32

ΑΝΑΣΑ: Διπλοθεσίες και διπλομισθίες στην ΠΙΝ

ή αλλιώς: «έξις δευτέρα φύσις» για την περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Όπως είχαμε καταγγείλει, ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου και δημόσια δια του τύπου, το πρώτο οκτάμηνο της θητείας της ως περιφερειάρχης η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ανέχθηκε και συγκάλυψε την αντιπεριφερειάρχη που ελάμβανε παρανόμως και σκανδαλωδώς δυο μισθούς, έναν από την ΠΙΝ και έναν από την εργασία που είχε πριν γίνει αντιπεριφερειάρχης.

Φαίνεται ότι αυτή η συμπεριφορά δεν ήταν καθόλου τυχαία, αντιθέτως εκφράζει την κραταιά αντίληψη της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, για την αξιοκρατία, την διαφάνεια, και κυρίως την διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Συγκεκριμένα:

  • Την 25/09/2019 η περιφερειάρχης προσλαμβάνει ως ειδικό σύμβουλο με θητεία μέχρι 31/12/2023 γνωστό δικηγόρο κάτοικο Κερκύρας, ο οποίος έκτοτε αμείβεται μηνιαίως από το ταμείο της ΠΙΝ.
  • Την 30/09/2020 η περιφερειάρχης με την ιδιότητα της ως πρόεδρος του νεοσύστατου περιφερειακού διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων προσλαμβάνει απ’ ευθείας ως νομικό σύμβουλο της εταιρείας τον ίδιο δικηγόρο, με σύμβαση αορίστου χρόνου και μηνιαίο μισθό 1200 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Στην πρώτη περίπτωση με την ανοχή και την συγκάλυψη, στην δεύτερη με την δική της υπογραφή, αποκαλύπτει τις προθέσεις της (τα «δικά» μας παιδιά με δυο δουλειές και δύο μισθούς, τα άλλα ας πεινάσουν), τον τρόπο διαχείρισης των δημόσιων υποθέσεων και του δημοσίου χρήματος (με ευθεία παραβίαση του δημόσιου λογιστικού), την στάση της απέναντι στους ισχύοντες νόμους (διαπράττοντας πειθαρχικά αδικήματα).

Κυρία Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προκαλείτε το δημόσιο αίσθημα. Την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στην ανεργία, την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με αφανισμό, την ώρα που οι ναυτεργάτες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι στα νησιά μας αγωνιούν για την επόμενη μέρα, σεις δημιουργείτε διπλοθεσίτες.

Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλλει την πράξη αυτή, ζητεί την άμεση ανάκλησή της, και καθιστά συνυπεύθυνους όσες και όσους εν γνώσει τους συμπράττουν στην διατήρηση της.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά