Θετική εξέλιξη! Προχωρά η πλωτή στον Πόρο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 09:12

Θετική εξέλιξη! Προχωρά η πλωτή στον Πόρο

Υπεγράφη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,  Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου η διοικητική πράξη που καθιστά νόμιμη την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια πλωτής εξέδρας από σκυρόδεμα στο λιμάνι του Πόρου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σε τυπικό επίπεδο, δίνεται το πράσινο φως ώστε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης της εξέδρας.

Η εξέδρα αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεφαλονιάς αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Ελειού καθώς θα αυξήσει τη χωρητικότητα των σκαφών που θα είναι εφικτό να ελλιμενιστούν.

Το έργο αποτελεί μια δέσμευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής η οποία κάνει πράξη τις υποσχέσεις της για την περιοχή και έπεται συνέχεια. 

ploti poros


  • Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το INKEFALONIA.GR για το θέμα πριν από μερικούς μήνες

Σημαντική αναβάθμιση του λιμανιού του Πόρου και εν γένει της τοπικής οικονομίας της περιοχής θα σηματοδοτήσει η τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας, το προσεχές διάστημα.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου την Τετάρτη, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, φορέας χρηματοδότησης του έργου θα είναι το Λιμενικό Ταμείο , με την εκτιμώμενη αξία να ανέρχεται στις 136.400 ευρώ.

Η εξέδρα θα έχει συνολικό μήκος 60 μέτρων ενώ η πρόσβαση σε αυτή θα γίνεται μέσω ράμπας.

Θα αποτελείται από 4 τμήματα μήκους 15 μέτρων το κάθε ένα, ενώ το συνολικό τους πλάτος θα φθάνει τα 2,40 μέτρα.

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη, η προβλήτα θα είναι «ολόσωμη» από οπλισμένο σκυρόδεμα και εσωτερικό από διογκωμένη πολυστερίνη για την εξασφάλιση της πλευστότητάς της.

Θα διαθέτει ειδικές σωλήνες και φρεάτια που θα επιτρέψουν τη διέλευση του δικτύου παροχής ρεύματος και νερού αλλά και την εγκατάσταση δεστρών και προσκρουστήρων, περιμετρικά.

Η εγκατάσταση της θα γίνει στο ανατολικό  τμήμα του κόλπου, όπως απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα.

provlita1

Σήμερα, στην εν λόγω θέση ελλιμενίζονται περιορισμένος αριθμός σκαφών μήκους 8 - 15 μέτρων λόγω έλλειψης υποδομών.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η περιοχή αδυνατεί να προσελκύσει περισσότερους «σκαφάτους» χάνοντας ουσιαστικά σημαντικά έσοδα.

Η νέα πλωτή , πέραν την σημανικής αύξησης των διαθέσιμων θέσεων θα επιτρέπει πλέον την προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερων σκαφών έως 18 μέτρων.

  • Δηλώσεις Μιχαλάτου για τον Πόρο

Σχολιάζοντας το νέο έργο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου & Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, μιλώντας στον INKEFALONIA 103,9, υποστήριξε : «Ο Πόρος ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο αδικημένος όσον αφορά το Λιμενικό Ταμείο. Ήταν μία περιοχή που προσφέρει τα περισσότερα χρήματα στο Λιμενικό Ταμείο και πλέον σχεδιάζουμε το Master Plan του Λιμανιού του Πόρου».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο, μέχρι να ολοκληρωθεί το Master Plan, να τοποθετηθεί στο λιμάνι, ένα προκάτ κτήριο ώστε το λιμάνι να αποκτήσει τουαλέτεςεκδοτήρια και άλλους χώρους για τους επιβάτες.

provtita poros

 




00 inkefalonia general ad 300X250