Γιώργος Κατσιβέλης: «Μεγάλη ευκαιρία ένας αναπτυξιακός οργανισμός – Είμαστε σε φάση υλοποίησης έργων»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 09:04

Γιώργος Κατσιβέλης: «Μεγάλη ευκαιρία ένας αναπτυξιακός οργανισμός – Είμαστε σε φάση υλοποίησης έργων»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», παραχώρησε ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.

Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να κάνει έναν σύντομο απολογισμό και να απαντήσει στο ερώτημα, αν πράγματι έπρεπε να σπάσει ο δήμος. «Δεν το συζητάμε καν. Βεβαίως έπρεπε. Δεν έχει καμία σχέση η διοίκηση του νησιού από έναν κεντρικό δήμο, σε σχέση με αυτό που έχουμε τώρα» ανέφερε και πρόσθεσε πως και το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ καλύτερο, καθώς τα χρήματα μπορεί να τα διαχειριστεί ο ίδιος ο δήμος, χωρίς να πηγαίνουν σε ένα κεντρικό ταμείο και από εκεί να δίνονται στους δήμους. Δεν παρέλειψε να αναφέρει όμως ότι η φετινή χρονιά δεν θα πρέπει να συγκριθεί με άλλες, καθώς τα έσοδα είναι πολύ μειωμένα.

Σε ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλύθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός αναπτυξιακού οργανισμού αλλά και ο τρόπος λειτουργείας του. «Ο αναπτυξιακός οργανισμός αποτελεί εργαλείο που το χρειάζονται οι υποστελεχωμένοι και άπειροι δήμοι, για να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα και να διεκδικούν χρήματα» εξήγησε ο κος Κατσιβέλης, και πρόσθεσε πως αν δεν ενταχθούν σε κάποιον αναπτυξιακό οργανισμό θα είναι μεγάλο λάθος.  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα είναι μια δομή με έμπειρους ανθρώπους και μετά θα μπορεί ο δήμος να έχει το δικό του προσωπικό. Διατύπωσε και την άποψη ότι στο αναπτυξιακό οργανισμό θα μπορούσαν να είναι και περισσότεροι από έναν δήμοι.

Ο κος Κατσιβέλης αναφέρθηκε στα έργα που θέλει ο δήμος να εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υπογράμμισε ότι πρόκειται για 11 προτάσεις, που έχουν σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Ληξουρίου και είναι πραγματικά αναγκαίες παρεμβάσεις. «Ο δήμος δουλεύει συνεχώς. Καταθέσαμε πολλές προτάσεις μέχρι τον Απρίλιο και τώρα ήδη έχουν αρχίσει να δημοπρατούνται.  Υλοποιούνται έργα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε και την μελέτη για το Θέατρο και το 2021 θα αρχίσει το έργο»  τόνισε ενώ αποκάλυψε τι ακριβώς συμβαίνει με το Δημαρχείο, καθώς υπήρξαν προβλήματα με τον ανάδοχο και τα δικαιολογητικά που του είχαν ζητηθεί, τα οποία δεν προσκόμισε ποτέ.

Ο κος Κατσιβέλης αναφέρθηκε σε πολλά από τα έργα που υλοποιούνται αυτή την στιγμή ή θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα. Επιπρόσθετα, μίλησε για το θέμα των εργατικών κατοικιών, τα σχολεία (στα οποία ολοκληρώνονται τα έργα που πραγματοποιούνται), αλλά και για τις κληρονομιές προς τον δήμο Ληξουρίου (παλιές και νέες) και τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την αποδοχή τους.




00 inkefalonia general ad 300X250