Θεόφιλος: “Δεν ήρθα στον δήμο για να βγάλω χρήματα. Έχουμε επιλέξει να είμαστε μία δημοτική Αρχή με περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 13:13

Θεόφιλος: “Δεν ήρθα στον δήμο για να βγάλω χρήματα. Έχουμε επιλέξει να είμαστε μία δημοτική Αρχή με περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ionian Galaxy στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για ζητήματα της επικαιρότητας.

Αναφορικά με τις “επιθέσεις” που δέχεται από κάποια τοπικά ΜΜΕ τόνισε: “Αυτά που γράφονται είναι γελοιότητες. Συνεργαζόμαστε με όλους τους προμηθευτές σύμφωνα με τις διαδικασίες του Τμήματος Προμηθειών και δεν αποκλείουμε κανέναν. Με λυπεί όμως που νέοι δημοτικοί σύμβουλοι λένε ανακρίβειες. Παράλληλα, με χαροποιεί ότι με έχουν κάθε μέρα κάποια Μέσα πρωτοσέλιδο και ασχολούνται μαζί μου, διότι σημαίνει ότι γίνεται έργο στο Δήμο. Αλλιώς δεν θα ασχολούνταν μαζί μου. Θεωρούμε ότι όλοι οι επαγγελματίες του νησιού έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται με τον δήμο. Π.χ. όσοι πουλάνε λάμπες, οι τοπικοί έμποροι συνεργαζόμαστε μαζί τους”.

Όσον αφορά το ζήτημα με την προμήθεια μασκών: “Επιλέξαμε την καλύτερη εταιρεία, η οποία ελληνική και ακολουθήσαμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται. Η επιλογή έγινε τιμές ρεαλιστικές, πραγματικές με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εγώ δεν ήρθα στο Δήμο για να βγάλω χρήματα. Ήρθα με την αγάπη να βοηθήσω τον Δήμο και τον τόπο μου να προχωρήσει. Εχω επιλέξει πει ότι θα είμαστε μία δημοτική Αρχή με πράξεις και λιγότερα λόγια. Μας ενδιαφέρει η ουσία και θα κριθούμε απ’ αν θα πραγματοποιήσουμε αυτά που είχαμε πει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα”.

Για το θέμα με τους αθλητικούς χώρους: “Το σπίτι μας ή ένα ακίνητο δεν το αφήνουμε 15 χρόνια χωρίς να το βάψουμε. Το συντηρούμε λίγο κάθε χρόνο. Δεν το αφήνουμε να διαλυθεί. Η ΚΕΔΗΚΕ όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να είχε συντηρήσει τους αθλητικούς χώρους. Δεν μπορεί να κατηγορείται η παρούσα Δημοτική Αρχή για παραλείψεις πολλών χρόνων πίσω και να καλείται να τις διορθώσει μέσα σε ένα μήνα. Έχουμε σχέδιο για τους αθλητικούς χώρους και το προχωράμε”.

Για το εμπορικό λιμάνι Αργοστολίου: “Η θέση δεν έχει κριθεί ακόμα. Από την πρώτη όμως στιγμή που αναλάβαμε δίνουμε την μάχη ώστε το εμπορικό λιμάνι να πάει απέναντι και το τουριστικό λιμάνι να μείνει εκεί που είναι. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά πάνω σε αυτό”.

Για την τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσον αφορά την πανδημία του Κορονοϊού: “Ο Πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη μας ενημέρωσε και εγώ το λέω στους δημότες να μην εφησυχάζουμε που η Κεφαλονιά είναι στο πράσινο γιατί μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί να πάει στο κόκκινο. Θα πρέπει να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα και όλοι μας να κάνουμε μία προσπάθεια να περάσει το επόμενο τρίμηνο που αλλάζει και ο καιρός. Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια όλοι μας να περάσει το επομενο τρίμηνο χωρίς κρούσματα στην Κεφαλονιά ”.

Για την λειτουργία το δημοτικό συμβούλιο: “Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου, δεν έχει καμία σχέση με το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς. Έχουμε ένα άλλο επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, ακούγονται όλες οι απόψεις και παίρνονται πολλές αποφάσεις και ομόφωνα. Ακούγονται όλες οι προτάσεις και δρομολογούμε πάρα πολλά χρήματα ώστε αυτά να πέσουν στο νησί. Θα δημοπρατήσουμε το καινούργιο εργοστάσιο του ΧΥΤΥ, τα γήπεδα σε Διλινάτα και Κεραμειές, την δημοτική και αγροτική οδοποιία, έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πάνω από 10 εκ. ευρώ προτάσεις, δημοπρατείται το έργο της γεώτρησης στην θέση Λάμπη στα Ομαλά, προχωράει το μεγάλο έργο των 6 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε μεγάλο μέρος του Δήμου, έρχεται μεγάλη μελέτη 6 εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις στο Αργοστόλι που θα ενταχθεί στο “Αντώνης Τρίτσης”, προχωράμε σε αξιοποίηση παραλίας Κατελειού της Σκάλας και του Πόρου. Συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου βγάζει μελέτες. ”.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

 




00 inkefalonia general ad 300X250