Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος απαντά σε ζητήματα της επικαιρότητας... (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 11:12

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος απαντά σε ζητήματα της επικαιρότητας... (Ηχητικό)

Συνέντευξη στον Ionian Galaxy και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου παραχώρησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος απαντώντας σε ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αναφέρθηκε στα εξής:

Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Γίνεται μία συλλογική προσπάθεια η επιτροπή δουλεύει αθόρυβα, αλλά σωστά. Θα γίνουν πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις με αιχμή το 2021. Είναι μία συλλογική προσπάθεια που θα φέρει αποτέλεσμα

Για την τουριστική σεζόν: Η χρονιά ο,τι και να κάνουμε δεν μπορεί να έχει θετικό απολογισμό. Αλλιώς τα περιμέναμε, όμως ο Κορονοϊός έχει γονατίσει την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και την παγκόσμια οικονομία. Το σημαντικό είναι να μην έχουμε κρούσματα και να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε. 

“Η γραφειοκρατία εμποδίζει να απορροφηθούν οι πόροι”

Για τα 30 εκ. Ευρώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης: Η Περιφέρεια δεσμεύεται ότι θα επιστραφούν τον Σεπτέμβρη και δεν θα υπάρξει καμία μείωση από πόρους.Ανησυχούμε όχι για την έλλειψη πόρων, αλλά για το γεγονός ότι η γραφειοκρατία εμποδίζει να απορροφηθούν οι πόροι. 

Για μελέτες και μελλοντικά έργα: Έχουμε έτοιμες μελέτες για πάνω από 20 εκ. ευρώ και περιμένουμε να ανοίξουν χρηματοδοτικά προγράμματα για να εντάξουμε έργα.

Διακοπή οριστικής παραλαβής του Δημοτικού Γηροκομείου: Ο Δήμος πιέζει τον εργολάβο να διορθώσει τις όποιες εκκρεμότητες και ατέλειες που υπάρχουν και του έχει υποδείξει η τεχνική υπηρεσία. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί ένα έργο με ελλείψεις και κακοτεχνίες.

Για την καταγγελία σχετικά με την τροφοδοσία σκαφών στο γουλόστρωτο ενώ το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί: Τα σκάφη δεν έχουν σχέση με το γουλόστρωτο. Τα σκάφη δένουν στο λιμάνι και ο Δήμος εισπράττει τα χρήματα ως Λιμενικό Ταμείο. Κάποιοι κάνουν λάθος και συγχέουν τα σκάφη με τα τραπεζοκαθίσματα.

Για τον ΦόΔΣΑ: Έχουμε βάλει ¨κόκκινη γραμμη” και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω απο αυτή. . Δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν σκουπίδια στην Κεφαλονιά, ούτε να αφαιρεθεί περιουσία της ΕΔΑΚΙ. Θα δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους. Ο δικαστικός αγώνας θα πάρει χρόνο, αλλά όταν εκδικαστεί θεωρώ ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Για το κυκλοφοριακό στο Αργοστόλι: Είμαστε στην διαδικασία της πράξης εφαρμογής της μελέτης. Θεωρώ ότι τον χειμώνα θα είμαστε έτοιμοι. Θα βάλουμε κάγκελα στις ράμπες ΑμεΑ. Δυστυχώς κάποιοι οδηγοί κάνουν πως δεν βλέπουν και κακώς παρκάρουν.

Για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά:Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν στο νησί μας. Δυστυχώς η στελέχωση του Νοσοκομείου μας είναι μία κατάσταση που την βιώνουμε εδώ και δεκαετίες.