Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ηγείται έργου ενίσχυσης της καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα - Ενημερωτική Ημερίδα στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 13:33

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ηγείται έργου ενίσχυσης της καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα - Ενημερωτική Ημερίδα στην Κεφαλονιά

Διαδικτυακή Ενημέρωση Τύπου για το έργο INNONETS

Διαδικτυακή Ενημέρωση Τύπου διοργανώθηκε, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, μέσω πλατφόρμας ZOOM από την Ένωση Εταιριών Dotsoft- Epsilon (εμπειρογνώμονες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το έργο INNONETS) για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Καινοτόμα δίκτυα για τον αγροδιατροφικό τομέα» (Innovative Networks for the agrifood sector- InnoNets), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020 με Επικεφαλής Εταίρο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

kapodistrias

Το έργο προτείνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός δυναμικού διαπεριφερειακού συστήματος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ως προς την αύξηση της καινοτομίας  προς τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Ιταλίας και ειδικότερα τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Απουλίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ.Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του έργου στο τοπικό σύστημα καινοτομίας και στην προσδοκία ότι αυτό θα βοηθήσει την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη των καινοτόμων Περιφερειών, καθώς επίσης και στη σημασία του για τον τοπικό τομέα αγροδιατροφής.

Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Νικόλαος Χειρδάρης έκανε εκτεταμένη αναφορά στα τομεακά προβλήματα της αγροδιατροφής και στη σημασία του έργου INNONETS για τη μεταφορά καινοτομίας από την έρευνα στην επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων Μαρία ΓουναράΓεώργιος Αντωνίου και Δρ. Χρήστος Μιχαλόπουλος παρουσίασαν το έργο, τις δράσεις και τους στόχους του, καθώς και τα οφέλη για τις ΜμΕ από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Ειδική αναφορά έγινε στα τρία Διασυνοριακά Θεματικά Εργαστήρια Μεταφοράς Γνώσης (Cross Border Thematic Living Labs) σχετικά με τις «Βιώσιμες Πόλεις και Νησιά» , τα «Μηδενικά απορρίμματα τροφίμων» και τις «Καινοτόμες ΜΜΕ Αγροδιατροφής».

Παρουσιάστηκαν επίσης οι τέσσερις Ενημερωτικές Ημερίδες που θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Ιούλιος 2020 μέσω της πλατφόρμας ZOOM και τα οκτώ (8) Εργαστήρια που θα υλοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο μεταξύ 8  και 15 Ιουλίου 2020.

Καινοτόμα Δίκτυα για τον Αγροδιατροφικό τομέα

sas

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ INFODAYS

Κέρκυρα 06 Ιουλίου 10:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

Κεφαλληνία 06 Ιουλίου 11:00 π.μ. – 12:00 π.μ.

Λευκάδα 07 Ιουλίου 10:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

Ζάκυνθος 07 Ιουλίου 11:00 π.μ. – 12:00 π.μ.

Διοργάνωση infodays στο πλαίσιο του έργου:

Έργο: «Καινοτόμα Δίκτυα για τον Αγροδιατροφικό τομέα (Innovative Networks for the Agrifood sector), που υλοποιείται από το την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V/A ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020

 

Κεφαλληνία 06 Ιουλίου 11:00 π.μ. – 12:00 π.μ.

Παρακαλούμε να εγγραφείτε στο παρακάτω σύνδεσμο:

Για την εγγραφή σας, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://infodays.interreginnonets.eu/

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο InnoNets προτείνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός δυναμικού διαπεριφερειακού συστήματος για την παροχή καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς ΜΜΕ του αγροδιατροφικού τομέα της διασυνοριακής περιοχής. Στόχος της πράξης είναι η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρων Μεταφοράς Καινοτομίας για τον Αγροδιατροφικό Τομέα, που θα υποστηρίζουν της τοπικές ΜΜΕ αγροδιατροφής σε συμμόρφωση με τις πολιτικές και κατευθύνσεις της ΕΕ και ταυτόχρονα στην υιοθέτηση της καινοτομίας, μέσα από την προσπάθεια τους για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους.

Για την προσαρμογή των πολιτικών της ΕΕ στα δεδομένα της διασυνοριακής περιοχής, θα δημιουργηθούν Διασυνοριακά Θεματικά Εργαστήρια Μεταφοράς Γνώσης (Living Labs), που θα αποτελέσουν το κοινό πεδίο για συνεργασία μεταξύ των φορέων της τετραπλής έλικας (διοίκηση, επιχειρήσεις, ιδρύματα, εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών). Η διασύνδεσης όλων των εμπλεκόμενων θα ενεργοποιήσει φορείς μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης απαντήσεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν τη βιώσιμη διαχείριση της τροφής και την εισαγωγή της καινοτομίας στις ΜΜΕ του αγροδιατροφικού τομέα.

Εταίροι του έργου, εκτός από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που είναι ο Επικεφαλής Εταίρος, είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Περιφέρεια Απουλίας - Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Εργασίας με την τεχνική υποστήριξη της ARTI, του Πολυτεχνείου Μπάρι και περιφερειακή ένωση συνεταιρισμών και Mutua di Puglia (Ιταλία). Συνδεδεμένοι συνεργάτες είναι το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Βασιλικάτα.

Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας

Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Organization of “infodays” in the framework of the project:

Project title: «Innovative Networks for the Agrifood sector, implemented by the Ionian Islands Region in the framework the INTERREG V / A GREECE-ITALY 2014-2020

Kefallonia 06 July 11:00 am – 12:00 am

Please register with the following link:

http://infodays.interreginnonets.eu/

 

AGENDA/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόγραμμα infoday – Κεφαλληνίας

Infoday program - Kefallinia

10:00 - 10:10

Εγγραφή συμμετεχόντων

Registration of participants

10:10 – 10:20

Χαιρετισμός

Δρ. Καποδίστριας Κωνσταντίνος,

Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Opening speech and welcome

Dr. Kapodistrias Konstantinos,

Deputy Governor for E-Government & EU Programmes

10:20 – 10:30

Χαιρετισμός

Σταύρος Τραυλός

Αντιπεριφερειαρχης ΠΕ Κεφαλληνίας

Opening speech and welcome

Mr Stavros Travlos

Deputy Governor of the Prefectural Unit of Kefallinia

ΟΜΙΛΙΕΣ

10:30– 10:40

Παρουσίαση έργου «Innovative Networks for the Agri-food sector –Innonets»

Ομιλητής: κ Αναστάσιος Μάνος – Εκπρόσωπος της Ένωσης Εταιριών DOTSOFT AE - ΕPSILON DEVELOMENT – Ανάδοχος του έργου

Project presentation «Innovative Networks for the Agri-food sector –Innonets»

mr Manos Anastasios – Representative of the project consortium

10:40– 11:00

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έργου – Πρωτογενή έρευνα στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Περιφέρεια Ι.Ν.

Ομιλητής: Αντωνίου Γεώργιος – Περιβαλλοντολόγος (Επιστημονικός Συνεργάτης εταιρείας DOTSOFT AE)

Presentation of the results on the qualitative research (questionnaires) for the Agri-food sector

mr Manos Anastasios – Representative of the project consortium

11:00– 11:30

Ανοιχτή συζήτηση για το έργο

Συντονίστρια: Γουναρά Μαρία, Μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Epsilon Σύμβουλοι Ανάπτυξης

·         Παρουσίαση Θεματικών για την προετοιμασία των Διασυνοριακών Θεματικών Εργαστηρίων – Workshops

·         Εγγραφή στα Θεματικά Εργαστήρια – Workshops

·         Ερωτήσεις

Open discussion about the project

Coordinator: ms Gounara Maria, Member of the team of experts for the Ionian Islands Region, Epsilon Development Consultants – member of the project consortium

·         Presentation of Topics for the preparation of Cross-Border Thematic Laboratories - Workshops

·         Registration in Thematic Laboratories - Workshops

·         Questions


Ετικέτες: