Σε... νέους δρόμους το Αργοστόλι! Ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεγάλο έργο οδοποιίας! Αλλάζουν 25 οδοί με συνολικά 45.230 τ.μ. οδοστρώματος!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 11:43

Σε... νέους δρόμους το Αργοστόλι! Ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεγάλο έργο οδοποιίας! Αλλάζουν 25 οδοί με συνολικά 45.230 τ.μ. οδοστρώματος!

 Θεόφιλος: Σημαντική η δουλειά απο την Τεχνική Υπηρεσία - Μετά το Αργοστόλι θα αλλάξει και ο Πόρος

Άλλο ένα σημαντικότατο έργο, πέρασε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και αφορά το μεγάλο έργο οδοποιίας της πόλης του Αργοστολίου!

Συνολικά 25 κεντρικοί και βοηθητικοί δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν και αν κάνει κάποιος την… σούμα προκύπτει ότι θα πέσει νέα άσφαλτος σε συνολικά 45.230 τετραγωνικά μέτρα οδοστρώματος μέσα στο Αργοστόλι!

Ενα έργο με την “σφραγίδα” της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, και με χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

DSC 0788

Την εισήγηση στο σημαντικό αυτό θέμα έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Διονύσης Μινέτος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως: “Το Αργοστόλι θα ανασάνει με το νέο και μεγάλο έργο οδοποιίας, μετά από 15 χρόνια. Η επιλογή των δρόμων έγινε με βάση την κίνηση και τις πιέσεις που δέχονται οι δρόμοι. Στο Αργοστόλι υπάρχουν τριών τύποι δρόμοι. Δρόμοι απο άσφαλτο, δρόμοι από τσιμέντο και μεικτοί δρόμουι που είναι σε τμήματα και λωρίδες τσιμέντο και και μετά άσφαλτος.

DSC 0807

Θεόφιλος: Σημαντική η δουλειά που γίνεται απο την Τεχνική Υπηρεσία - Μετά το Αργοστόλι ο Πόρος

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος εξήρε την καλή δουλειά που κάνει η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου και τόνισε πως “Είναι σημαντική η δουλειά που γίνεται απο την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Το σημαντικό είναι να υπάρχουν μελέτες. Αν υπάρχουν μελέτες βρίσκεις και χρηματοδοτικά εργαλεία”.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε πως μετά το Αργοστόλι σειρά θα πάρει ο Πόρος για έργα στην οδοποιία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί δεν γίνεται ανάλογο έργο οδοποιίας και στην Λειβαθώ τόνισε πως: “Αν δεν αλλάξουν οι σωλήνες αμιάντου στα χωριά, δεν μπορεί να ρίξουν νέα άσφαλτο. Η υπηρεσία θα παίρνει περιοχές που δεν είναι να σκαφτούν, όπως ο Πόρος και θα μελετήσουμε ώστε ο Πόρος να είναι η επόμενη περιοχή που θα ασφαλτοστρωθούν εκ νέου όλοι οι δρόμοι”.

Με θετικά λόγια για το έργο εκφράστηκε η αντιπολίτευση του Δήμου Αργοστολίου

Ο Μάκης Φόρτες επικεφαλής της παράταξης “Για την Επόμενη Μέρα” τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά απο 15 χρόνια να γίνει ένα τέτοιο έργο. Επιβαλλόταν μια ολική ασφαλτόστρωση στους δρόμους του Αργοστολίου. Θετικό είναι ότι βρίσκετε μια πηγή χρηματοδότησης που είναι κατευθείαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όμως να ξέρετε ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστο. Θα πρέπει να έχετε το νού σας μη τυχών και “κολλήσει”. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.

Ο Νίκος Παπαδάτος απο την “Ισχυρή Κεφαλονιά” επεσήμανε πως: “ Είναι πραγματική αναγκαιότητα για να φτιαχτούν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, όμως αναγκαιότητα είναι να φτιαχτούν και πολλά πεζοδρόμια που έχουν πρόβλημα”.

Ο Διονύσης Λυκούδης απο την παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” τόνισε πως: “Χαιρετίζω κάθε προσπάθεια να έρθουν χρήματα και να γίνουν πράγματα στο δήμο μας και τασσόμαστε όλοι υπέρ αυτής της προσπάθειας”.

Οι Αλέξανδρος Παρίσης (επικεφαλής “Ισχυρή Κεφαλονιά), Αλέξανδρος Παντελιός Επικεφαλής “Κεφαλονιά Νησί για όλους” τάχθηκαν και αυτοί με θέρμη υπέρ στην ολική ασφαλτόστρωση ενώ ο Αγγελος Κωνσταντάκης δήλωσε πως “ Η παράταξή μας βρίσκεται σύσσωμη εδώ για να πει ένα μεγάλο ναι”.

Το σημαντικό αυτό έργο πέρασε ομόφωνα απο το Δημοτικό Συμβούλιο

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

https://www.youtube.com/watch?v=WD6gnkZq_0g

DSC 0790DSC 0791DSC 0794DSC 0795DSC 0796DSC 0798DSC 0804DSC 0808DSC 0810DSC 0811DSC 0812DSC 0813