Περιφέρεια: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση & ενεργειακή αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 11:43

Περιφέρεια: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση & ενεργειακή αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων στο Ληξούρι

Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων πόλεως Ληξουρίου στην Κεφαλονιά. Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων πόλεως Ληξουρίου στην Κεφαλονιά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων     Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Το έργο, προϋπολογισμού 931.000 ευρώ, περιλαμβάνει την  επισκευή των υποδομών κοινοχρήστων χώρων πόλεως Ληξουρίου, όπου αυτοί είχαν υποστεί ζημιές από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014, την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων, την δημιουργία εγκαταστάσεων αναψυχής και περιπάτου, την προσβασιμότητα των εν λόγω κοινοχρήστων χώρων από ΑΜΕΑ και την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων που υπάρχουν στις περιοχές παρέμβασης. Οι περιοχές αυτές είναι η Πλατεία Ριζοσπαστών, η Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου, η Πλατεία Πεσόντων, η Πλατεία Αγίου Δημητρίου, η Πλατεία Δημαρχείου, η οδός Αλιβιζάτων, οι πεζόδρομοι των οδών Μαραθώνος, Γρ. Λαμπράκη, Αβλίχου και όπισθεν εκκλησίας Παντοκράτορα.

«Το σημαντικό αυτό έργο αστικής ανάπλασης στο Ληξούρι θα συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, στην ελκυστικότητα της πόλης και στην αειφόρο ανάπτυξη», δηλώνει η Περιφερειάρχης.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ληξουρίου.  Προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης  η 31/12/2021.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250