Δήμος Αργοστολίου: Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή – Συνεχίζει την προσπάθεια προβολής και προσέλκυσης τουριστών, παρά τις ...αντιξοότητες (Οι αποφάσεις που πάρθηκαν)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 11:49

Δήμος Αργοστολίου: Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή – Συνεχίζει την προσπάθεια προβολής και προσέλκυσης τουριστών, παρά τις ...αντιξοότητες (Οι αποφάσεις που πάρθηκαν)

Συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, με σημαντικά ζητήματα ως προς τη συζήτηση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μία αρχική τοποθέτηση απ τον Πρόεδρο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Κουρκουμέλη και τον Προϊστάμενο Τμήματος Τουρισμού κ. Σταύρο Κόρκο Κουρή.

Ακολούθως συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα θέματα , και ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και αποφασίστηκαν τα εξής

 

ΘΕΜΑ 1: ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Ανάθεση συμβουλευτικής υποστήριξής και διαχείρισης τουριστικής ιστοσελίδας Κεφαλονιάς (www.visitkefallonia.com) και social media σε εξειδικευμένο συνεργάτη. Ενέργειά από κοινού με Δήμους Σάμης και Ληξουρίου.

Ο Δήμος Αργοστολίου θα αναλάβει τους πρώτους τέσσερις μήνες. · Δημιουργήθηκε ομάδας εργασίας από την τουριστική επιτροπή για την βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας που αφορά το Δήμο Αργοστολίου Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν καταχωρήσεις σε ΜΜΕ.

Όπως τονίστηκε: «Είμαστε υποχρεωμένοι βάση νομοθεσίας το 30% (3000,0€) του προϋπολογισμού μας (10.000€) που αφορά καταχωρήσεις σε ΜΜΕ (κυρίως τύπο και ραδιόφωνο) να το δαπανήσουμε σε περιφερειακά μέσα (να μην έχουν έδρα Αθήνα ή Θεσσαλονίκη).

Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για καταχωρήσεις/διαφημίσεις σε περιφερειακό Τύπο και Ραδιόφωνα σε νομούς που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εγχώριο τουρισμό. Θα ζητήσουμε τροποποιημένη της πρότασης από National Geographic Traveler για καταχωρήσεις στο ίδιο το περιοδικό και σε τουριστικά ένθετα που διανέμονται με εφημερίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Κορονοϊού.

IMG 0004 Αντιγραφή

-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ MARKETING GREECE.

Είναι μία πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η οποία αφορά και τους τρείς Δήμους και είχε σταλεί προ Κορονοϊού. Πλέον η Τουριστική Επιτροπή περιμένει νέα πρόταση με τα νέα δεδομένα, την οποία θα παρουσιάσουν με τηλεδιάσκεψη και στους τρείς δήμους.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ «Ι ❤️ Kefalonia» Με Μεγάλα μεταλλικά γράμματα για φωτογράφηση στα πρότυπά του Ι ❤️ Amsterdam)

Παρουσιάστηκαν δυο προσφορές. Θα εξετασθεί αν θα γίνει υλοποίηση μέσα στο 2020 ή θα μεταφερθεί στο 2021.Η Τουριστική Επιτροπή αναμένει την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για θέσεις τοποθέτησης…

Θέμα 2ο ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η επιτροπή που είχε οριστεί για να κάνει προτάσεις για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού προτείνει την ανάθεση του σχεδιασμού του δικτύου των πεζοπορικών διαδρομών, της ανάπτυξης και προβολής τους στην εταιρεία Paths of Greece.

Παράλληλα, έγινε και η απαραίτητη ενημέρωση της κατάσταση από τους φορείς και βγήκαν οι εξής ειδήσεις και ενημερώσεις:

• Υγειονομικά πρωτόκολλα – κόστος Ιατρών για μεγάλα ξενοδοχεία

• Σεμινάρια για τα Υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό(ενημέρωση στις επόμενες μέρες)

• Τα μικρά ξενοδοχεία θα ανοίξουν, τα μεγάλα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα (ελάχιστα έχουν δηλώσει επίσημα ότι δεν θα ανοίξουν)

• Αεροπορικές, και αεροδρόμιο είναι έτοιμες να ξεκινήσουν

• Ελάχιστη η κίνηση στα ανοιχτά εστιατόρια- ανησυχίες για την τήρηση των μέτρων.

• Αγγλική και Ιταλική αγορά αγορά έναρξη από 15/07 με τα σημερινά δεδομένα

• Πρώτοι τουρίστες αναμένονται από Τσεχία, Ουγγαρία και Σερβία αρχές Ιουλίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής

Εικόνες: Σπύρος Σακαλής

IMG 0003 ΑντιγραφήIMG 0024 ΑντιγραφήIMG 0025 ΑντιγραφήIMG 0027 ΑντιγραφήIMG 0029 ΑντιγραφήIMG 0030 ΑντιγραφήIMG 0031 ΑντιγραφήIMG 0032 ΑντιγραφήIMG 0034 ΑντιγραφήIMG 0035 ΑντιγραφήIMG 0041 ΑντιγραφήIMG 0042 ΑντιγραφήIMG 0043 ΑντιγραφήIMG 0044 ΑντιγραφήIMG 0046 ΑντιγραφήIMG 0051 ΑντιγραφήIMG 0055 ΑντιγραφήIMG 0059 Αντιγραφή