Δημοτικό Συμβούλιο: Αυτές είναι οι προτάσεις του Δήμου Αργοστολίου για την χρήση του 2ου Γυμνασίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 23:14

Δημοτικό Συμβούλιο: Αυτές είναι οι προτάσεις του Δήμου Αργοστολίου για την χρήση του 2ου Γυμνασίου

 Το “Έργο αποκατάστασης βλαβών και προσδιορισμός χρήσης του πρώην σχολικού συγκροτήματος 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου” ήρθε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, το οποίο κατά το παρελθόν έχει σηκώσει πολύ κουβέντα, αλλά και αντιδράσεις, καθώς είναι γνωστό πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, επ’ ουδενί δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο συγκεκριμένο κτήριο το εν λόγο σχολείο.

Εντούτοις, από τον Δήμο Αργοστολίου γίνεται προσπάθεια να μην χαθούν και τα χρήματα απο το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο.

Χθες λοιπόν συζητήθηκαν και πέρασαν οι προτάσεις του Δήμου Αργοστολίου σχετικά με την χρήση του σχολείου.

Όπως αναλύθηκε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό: “Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ξανά το κτήριο από το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου” ήταν τα πρώτα του λόγια του αντιδημάρχου , ξεκαθαρίζοντας πως δεν αμφισβητεί την επιστημονική εγκυρότητα όσων υπογράφουν το τεχνικό μέρος των μελετών για την αποκατάσταση του σχολείου, αλλά θέτει το ζήτημα ως προς τον αύλειο χώρο και την γενικότερη χωροταξία του σχολείου.

Όπως επεσήμανε: “Θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα σχολείο σε διαφορετική θέση στο Αργοστόλι, για τον 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, όμως το κτήριο είναι αναγκαιότητα να αναστηλωθεί για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί εκ νέου”.

Πρότεινε λοιπόν σχολεία που θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του κτηρίου όπως: “ Το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, το Δημόσιο ΙΕΚ, το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο και ίσως το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών και τα γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως άλλωστε εξήγησε: “Οι παιδαγωγικές τους ανάγκες δεν είναι ίδιες με αυτές ενός ημερήσιου σχολείου, καθώς στα περισσότερα απο αυτά τα σχολεία υπάρχει μικρός αριθμός φοιτούντων”.

Καταλήγοντας ο κ. Τσιλιμιδός τόνισε πως “Για το συγκεκριμένο χτίσμα δεν θα πρέπει να πάει χαμένη η προοπτική ένταξής του στο ΕΣΠΑ”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, τόνισε πως εκεί μπορούμε να στεγάσουμε και κάποιες από τις υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου που βρίσκονται αυτή την στιγμή στον πρώτο όροφο του πρώην Δημαρχείου Κεφαλονιάς, όταν το συγκεκριμένο ακίνητο γίνει Πινακοθήκη. “Είναι μία ευκαιρία να μεταφερθούν και υπηρεσίες του δήμου εκεί. Θα αξιοποιηθεί το ακίνητο και θα έχει και έσοδα το Κοργιαλένειο ίδρυμα” ήταν τα λόγια του.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR




00 inkefalonia general ad 300X250