Θεόφιλος για ΕΔΑΚΙ: "Κανένας νόμος δεν έχει "περπατήσει", όταν δεν τον θέλουν οι τοπικές κοινωνίες, κανένας αγώνας δεν χάνεται όταν η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 10:02

Θεόφιλος για ΕΔΑΚΙ: "Κανένας νόμος δεν έχει "περπατήσει", όταν δεν τον θέλουν οι τοπικές κοινωνίες, κανένας αγώνας δεν χάνεται όταν η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη"

 Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, στον Δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ρ/Σ Ionian Galaxy 90,8, αναφερόμενος σε ζητήματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλάτος τόνισε

Για το κατά πόσο είναι έτοιμη η Κεφαλονιά για την τουριστική σεζόν

“Ετοιμαζόμαστε και αναμένουμε τις εξαγγελίες και τα πρωτόκολλα που θα ανακοινώσει ο κ. Πρωθυπουργός. Προχωράμε με την ΚΥΑ που έχει έρθει για τις παραλίες για να στρωθούν με ομπρέλες και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό που εύχομαι είναι να βρεθούν λύσεις και να πετάξουν οι αεροπορικές εταιρίες και να φέρουν κόσμο στο νησί μας”.

Για τα Κρουαζιερόπλοια και τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου

“Ο κλάδος που μαστίζεται περισσότερο είναι τα Κρουαζιερόπλοια. Κάθε μήνας που μπαίνει οι εταιρίες ακυρώνουν τα ταξίδια τους. Θα έχουμε πρόβλημα, όμως και παρά το γεγονός ότι έχουν πέσει και τα έσοδα απο το Λιμενικό Ταμείο, λόγω της μη άφιξης κρουαζιερόπλοιων και άλλων σκαφών, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι. Περικόπτουμε όσες δαπάνες κρίνουμε οτι δεν είναι απαραίτητες και κάνουμε ο,τι είναι απαραίτητο, όχι όμως στο να μην είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι”.

Για το Λιμάνι του Πόρου και τις τουαλέτες που υπάρχουν εκεί

“Στον Πόρο τουαλέτες υπάρχουν αλλά δεν βολεύουν εκεί που βρίσκονται. Προχωράμε ήδη να αδειοδοτήσουμε το Master Plan του Λιμανιού του Πόρου για να κατασκευάσουμε κτήριο εκεί. Του χρόνου το λιμάνι του Πόρου θα είναι ένα στολίδι.

Για το ζήτημα της ΚΕΔΗΚΕ

“Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοικτά και προσπαθούμε κομμάτι κομμάτι να το κλείσουμε. Βεβαίως και προσπαθούμε να πληρωθούνε οι υπάλληλοι της ΚΕΔΗΚΕ και τώρα που μιλάμε βρίσκομαι στην Αθήνα όπου και θα έχω συνάντηση στο Υπουργείο για το θέμα αυτό”.

Για την ΕΔΑΚΙ και τον αγώνα που συνεχίζεται ώστε να αποσυρθεί το άρθρο 93

“Κάποια μέσα στην Κεφαλονιά παραποιούν μία πραγματικότητα. Έγινε με αίτημα του κ. Φόρτε και κ. Δρακονταειδή μία έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ για το άρθρο 93 και 83 του Νομοσχεδίου. Πήραμε και πάλι μία απόφαση και ζητάμε την απόσυρση των άρθρων. Εκεί πήρε μια πρωτοβουλία ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης, να ζητήσει συνάντηση στην Αθήνα για να δούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Αυτή η συνάντηση δεν έγινε κατορθωτή γιατί ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό διότι ήταν ο Υπουργός απασχολημένος. Δεν έγινε η ακύρωση γιατί έμαθε ο Υπουργός για την αγωγή του Δήμου Αργοστολίου. Αξιολόγησε ότι δεν χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο για εμάς. Ξέρουμε οτι έχει γίνει νόμος του κράτους, όμως ξέρουμε ότι δεν έχει περπατήσει πουθενά τίποτα, όταν δεν το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες. Αν οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν την προσπάθειά μας, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε ενέργεια… Κανένας αγώνας δεν χάνεται όταν η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη και κάποιος δεν πουλήσει τον αγώνα μας αυτό. Αρα εμείς αυτή την στιγμή εκφράζουμε την τοπική μας κοινωνία που δεν θέλει να παραδοθεί το στολίδι μας σε έναν φορέα που δεν ξέρουμε ακόμα την αποτελεσματικότητα που θα έχει… Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, εκτελεί την εντολή του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών παρατάξεων για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ΕΔΑΚΙ”.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Αργοστολίου

 

Kefalonia Radio · Συνέντευξη Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου στον Σάκη Βούτο