Μάκης Φόρτες: «Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με κατάπτυστες επιστολές και αίολες υποσχέσεις»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 11:23

Μάκης Φόρτες: «Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με κατάπτυστες επιστολές και αίολες υποσχέσεις»

 Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» Μάκης  Φόρτες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», καταγγέλλοντας ότι δεν έχει πάρει καμία απάντηση από την ΠΕΔΙΝ  για να συγκληθεί το συμβούλιο που ζήτησε.

«Εδώ και μια εβδομάδα έχει δημοσιευτεί η ψήφιση του νομοσχεδίου. Δυο μέρες αργότερα στείλαμε αίτημα να συνεδριάσει η ΠΕΔΙΝ. Δεν μας απάντησαν ακόμα. Γιατί; Τι φοβούνται;» ανέφερε ο κος Φόρτες και συμπλήρωσε ότι η ΠΕΔΙΝ πρέπει να συνεδριάσει καθώς στην τελευταία συνεδρίαση είχε πάρει μια ομόφωνη απόφαση και την αγνόησαν. «Εξαίρεσαν από το άρθρο το Βόρειο Αιγαίο, την ώρα που ζητούσαμε να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά και μας έλεγαν ότι δεν γίνεται» κατέληξε.

Επανέλαβε εκ νέου ότι εξίσου σημαντικό με το 93 είναι και το άρθρο 83 με το οποίο όπως τόνισε ο κος Φόρτες: «Θα δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να αποφασίζει και να διατάζει. Δηλαδή θα μας φέρνουν σκουπίδια και δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε». Όπως επισήμανε ο κος Φόρτες, «ο κος Χατζιδάκης έδινε υποσχέσεις το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα συμβεί τίποτα στην Κεφαλονιά. Έκανε την βρώμικη δουλειά και τώρα ακούγεται ότι θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο».

Ο καλεσμένος έκανε και μια ακόμα αποκάλυψη τονίζοντας τα εξής: «Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με ευθύνη τη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων της χώρας, Μανώλης Γραφάκος έστειλε επιστολή σε όλους τους δημάρχους της χώρας και τους ενημέρωνα για το ψηφισθέν νομοσχέδιο. Τους απέκρυψε το άρθρο 93  και στην ενημέρωση για το 83 δεν υπήρχε η διάταξη για την απόφαση του υπουργού με την μεταφορά σκουπιδιών. Εμπαιγμός».

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει ότι θα γίνει με την απόφαση του Δήμου να προσφύγει νομικά κατά του νομοσχεδίου, ο κος Φόρτες απάντησε ότι: «Νόμος δεν έχει καταπέσει. Άρθρο ναι. Το ΣΤΕ το ελέγχει και το στέλνει πίσω με υποδείξεις  και είσαι υποχρεωμένος να εναρμονιστείς».

Πηγή: 965.gr


Ετικέτες: