Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 11:33

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΘΕΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Ο Ιωάννης Καποδίστριας, εμπνευστής του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η τιμή που πρέπει να του αποδοθεί

Τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Σαλμά επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου και διετύπωσε την πρόταση της να τιμηθεί ο Κερκυραίος, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας ως ιδρυτής του Ελεγκτικού Συμβουλίου το 1829, το οποίο αποτέλεσε τον πρόδρομο για την δημιουργία του Ανώτατου Πολιτειακού θεσμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους.          

Αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους που το Ελεγκτικό Συνέδριο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων μπορεί να τιμήσει τον Ι. Καποδίστρια όπως με την τοποθέτηση προτομής του εντός του κτηρίου αλλά και σχετικών εκδόσεων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αντάλλαξε επίσης απόψεις με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις βάσεις του ελέγχου των δημοσίων οικονομικών που έθεσε ο Ιωάννης Καποδίστριας και την σημασία τους για την βιωσιμότητα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, όπως είχε γίνει αντιληπτό από τις Εθνοσυνελεύσεις των αγωνιστών του '21 και τον ίδιο τον Κυβερνήτη.

Η Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου επεσήμανε  ότι εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από  το 1821, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα αναδείξει το μεγαλείο της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια  και το εύρος του πρωτοποριακού του έργου εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Κέρκυρα, για να απευθύνει ομιλία σχετική για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα δημόσια οικονομικά και τον έλεγχό τους στην διακυβέρνηση του.

Η Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου και ο Ιωάννης Σαλμάς έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών οργάνων, όταν ο ίδιος υπηρετούσε στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, και η ίδια ήταν ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΚΡΑΤΣΑ ΣΑΛΜΑΣ


Ετικέτες: