Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για το άνοιγμα των σχολείων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 11:59

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για το άνοιγμα των σχολείων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

Ο κος Στανίτσας αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων που κατά την γνώμη του δεν θα έπρεπε να γίνει. «Δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Θα βάλω θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μην ανοίξει ο παιδικός σταθμός- που ανήκει στο Δήμο- που φιλοξενεί 26 παιδάκια» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε τις ελλιπείς  οδηγίες που έχουν σταλεί από το υπουργείο.  Πιο συγκεκριμένα  επισήμανε : «Κάνουμε απολυμάνσεις, παίρνουμε καθαριστικά- αντισηπτικά, οι καθαρίστριες δουλεύουν διπλές βάρδιες και πήραμε και κάποια τάμπλετ σε μαθητές που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Ο Δήμος όμως δεν μπορεί άλλο να ανταπεξέλθει. Πρέπει η κυβέρνηση να βοηθήσει».

Ο κος Στανίτσας έθιξε και το θέμα της ακτοπλοΐας προσπαθώντας να εξηγήσει πως έχει η κατάσταση. «Τι Ionion Pelagos  επισκευάζεται και το Κάλβος το ίδιο» ανέφερε και συμπλήρωσε: « Αν δεν γίνονται δρομολόγια η γραμμή δεν επιδοτείται». Ο Δήμαρχος εξήγησε επίσης και μια παρανόηση που είχε γίνει από κάποιους. «Είχαμε ζητήσει να υπάρχει θερμομέτρηση  για όποιον έρχεται  για να μην μεταφερθεί στο νησί ο ιός.  Μια παράταξη από το δημοτικό συμβούλιο είπε ότι ζητήσαμε να μειωθούν τα δρομολόγια. Ψέμα» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κος Στανίτσας έκανε μια δυσοίωνη πρόβλεψη για το επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας  ότι και ο χειμώνας αλλά και το 2021 θα είναι πολύ δύσκολα και η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει τους δήμους.   

Kefalonia Radio · ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ (8 - 5-2020)

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος