Διονύσης Αραβαντινός: Ζητείται τουριστική επιτροπή στον Δήμο Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 20:59

Διονύσης Αραβαντινός: Ζητείται τουριστική επιτροπή στον Δήμο Ληξουρίου

Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συγκυρίες που ζούμε, είναι αναγκαίο ο Δήμος να αφουγκράζεται τις αγωνίες των δημοτών του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Πολλές φορές χρειάζεται να λειτουργεί προνοητικά και να διαμορφώνει τις εξελίξεις.

Δυστυχώς όμως, την ώρα που οι τουριστικές επιτροπές των Δήμων όλης της χώρας έχουν πάρει φωτιά, προσπαθώντας να ιχνηλατήσουν το τουριστικό τοπίο στην μετά-κορωνοϊό εποχή και να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το αδιέξοδο που διαφαίνεται, ο Δήμος Ληξουρίου μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Για τη φετινή χρονιά ο τουρισμός αποτελεί δύσκολη εξίσωση που όσο πιο γρήγορα βρούμε τις λύσεις, τόσο πιο πολύ θα περιορίσουμε την πτωτική του πορεία. Το πρόβλημα του τουρισμού στον τόπο μας, ούτε ο Χάρης Θεοχάρης θα το λύσει, ούτε φυσικά οι αθρόες αφίξεις από Βόρεια Κορέα.

‘Οταν λοιπόν το 65% των επισκεπτών της Κεφαλονιάς προέρχεται από την Μεγάλη Βρετανία και το 15% από Ιταλία, με δεδομένο το τεράστιο πλήγμα που οι δύο αυτές χώρες υπέστησαν από τον κορωνοϊό, καθένας αντιλαμβάνεται γιατί η μείωση στον τουρισμό θα είναι μεγάλη. ‘Αρα, πρέπει να αποταθούμε και σε άλλες τουριστικές αγορές (όπως πχ η Βαλκανική αγορά από την οποία πέρυσι είχαμε 10 εκατ οδικές αφίξεις) η στον εσωτερικό τουρισμό, μήπως και κατορθώσουμε να περιορίσουμε το αρνητικό πρόσημο στον τουρισμό των νησιών μας. Αν μάλιστα αξιοποιήσουμε κονδύλια που έμειναν αδιάθετα από την μη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις, σε μία άλλου μίγματος τουριστική διαφήμιση, στην οποία δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι Κεφαλονιά και Ιθάκη δεν επλήγησαν από τον COVID-19, τότε ίσως καταφέρουμε να μειώσουμε τις απώλειες στο τουριστικό μας προϊόν.

Όλα αυτά και πολλές ακόμα καινοτόμες προτάσεις, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από ένα Δήμο που βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους επαγγελματίες του τουρισμού και σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς (ΠΕΔΙΝ, Περιφέρεια, Επιμελητήριο)

Ο Δήμος Ληξουρίου μέχρι σήμερα δεν έχει ιστότοπο για την ενημέρωση των επισκεπτών και την προβολή της περιοχής μας. Δεν έχει καταφέρει ούτε άτυπα να συστήσει τουριστική επιτροπή.

Επιβάλλεται η Δημοτική Αρχή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αντιληφθεί τις ανάγκες τις κοινωνίας και να κατανοήσει την αγωνία της για το αύριο - για το αύριο που δεν βλέπει. Μην ξεχνάμε ότι από τον τουρισμό εξαρτάται η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας.

Επιβάλλεται να συγκληθεί άμεσα Τουριστική Επιτροπή και να αναζητηθούν τρόποι τουριστικής πλεύσης. Ο τουρισμός θέλει σχέδιο, πρωτοβουλίες, διορατικότητα. Ότι δεν προλάβουμε να κάνουμε εμείς, θα τα κάνουν οι ανταγωνιστές μας. Έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ληξούρι, 8.5.2020 Για την Παράταξη ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αραβαντινός Διονύσης




00 inkefalonia general ad 300X250