Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Στον βωμό του κέρδους, θα “βιαστεί” το περιβάλλον»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 09:08

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Στον βωμό του κέρδους, θα “βιαστεί” το περιβάλλον»

Ο τέως αντιπεριφερειάρχης  Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας μίλησε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για την μαραθώνια τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κος Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ως ιλαροτραγωδία και επισήμανε ότι σε ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό συμβούλιο, η Περιφερειακή Αρχή λειτούργησε ως δεκανίκι της Κυβέρνησης.

Για την τοποθέτηση της παράταξης του στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το επίμαχο άρθρο του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου  ο κος Δρακουλόγκωνας ανέφερε χαρακτηριστικά: « Έπρεπε η Κυβέρνηση να έχει δώσει την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να συζητήσουν το άρθρο.  Η πρότασή μας ήταν, για όσο διάστημα οι δήμαρχοι των νησιών δεν θέλουν τον ενιαίο ΦΟΣΔΑ, η Περιφερειακή Αρχή να απέχει απ’ αυτό. Βέβαια, η αντιπολίτευση (στο περιφερειακό συμβούλιο) ήταν χωρισμένη στα τρία, αλλά και κοινή πρόταση να είχαμε πάλι θα μειοψηφούσαμε».

Αναφερόμενος  στο νομοσχέδιο υπογράμμισε τα εξής: «Αυτό το νομοσχέδιο γράφτηκε άρθρο κατ’ άρθρο στα γραφεία των επιχειρήσεων κάποιων που έχουν σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους. Οδηγούμαστε σε βιασμό του περιβάλλοντος» και τόνισε ότι αν υπάρξει πολιτική βούληση, ακόμα και τώρα μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις.