Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου για τον αγωγό ομβρίων ΓΕΛ Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 11:05

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου για τον αγωγό ομβρίων ΓΕΛ Ληξουρίου

Τρεις φορές μέχρι σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση έχει κάνει σχετική ερώτηση  στην Δημοτική αρχή του Δήμου Ληξουρίου, για το πώς και πότε θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα  της απόφραξης του αγωγού των ομβρίων  που περνάει  μέσα από το προαύλιο του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Σήμερα, μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία ξανά μετά από δύο μήνες περίπου απομόνωσης λόγω της πανδημίας και αφού έχουν περάσει συνολικά έξι(!) μήνες περίπου από την αποξήλωση  του αγωγού και την δημιουργία μιας μικρής βοηθητικής τάφρου  μέσα από το προαύλιο του ΓΕΛ Ληξουρίου για να διευθετηθεί επειγόντως η ροή των  όμβριων, η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο  επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.

Η «διαφορά» είναι ότι τα νερά, (όμβρια και αποχέτευσης), έχουν βαλτώσει, αφού η Δ.Αρχή του Δήμου Ληξουρίου παραπέμπει συνεχώς το πρόβλημα στην ΔΕΥΑΚ και αυτή ξανά πάλι με την σειρά της στην Δημοτική αρχή. Με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν πάλι τα μαθήματα και σε λιγότερο από 2 μήνες από σήμερα θα αρχίσουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις στο χώρο αυτό, το θέμα αυτό κρίνεται από την πλευρά μας ως ιδιαίτερα σοβαρό.

Η συμβίωση των μαθητών με τα λύματα, η ανυπόφορη δυσοσμία μέσα στο σχολικό χώρο και ο κίνδυνος να υπάρξει ατύχημα μέσα αλλά και έξω από το χώρο του σχολείου, αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα που έρχεται να προστεθεί στις ήδη βεβαρημένες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Επιπλέον η ελλιπής σηματοδότηση στο επικίνδυνο αυτό χαντάκι, με δεδομένη την μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών λόγω της λειτουργίας δύο σχολείων (Γενικού Λυκείου και Α΄ Δημοτικού) αλλά και η γειτνίαση σημαντικής ξενοδοχειακής μονάδας, επιβάλλει εδώ και τώρα να κατασκευαστεί επιτέλους το έργο αυτό.

Τέλος δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αν μπορεί να χρησιμοποιείται από λουόμενους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει ο αγωγός αυτός, αφού όπως διαπιστώνεται από αντικειμενική παρατήρηση, από πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και από την έντονη δυσοσμία, λειτουργεί και ως αγωγός λυμάτων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμώντας από την προηγούμενη εμπειρία ότι άλλη μια ερώτηση προς τον κ. Δήμαρχο ενδεχομένως να μην φέρει ξανά ιδιαίτερα αποτελέσματα, καλούμε όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς (Διεύθυνση Υγιεινής, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ.α.) να πάρουν θέση. Καλούμε επίσης το λαό της Παλικής τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να μην ανεχτούν άλλο αυτές τις άθλιες συνθήκες στο χώρο του σχολείου και να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες πριν έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις στην ίδια τους την ασφάλεια και την υγεία.

ΛΗΞΟΥΡΙ 2/5/2020

Λαϊκή Συσπείρωση ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250