O Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Inkefalonia 103,9: «Ο Δήμος ξεκινάει απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια και εξωτερικούς χώρους - Αυτές οι ώρες δεν προσφέρονται για κριτική χωρίς λόγο»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 10:13

O Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Inkefalonia 103,9: «Ο Δήμος ξεκινάει απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια και εξωτερικούς χώρους - Αυτές οι ώρες δεν προσφέρονται για κριτική χωρίς λόγο»

Σημαντικά όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αρχικά αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει όλη η χώρα εξαιτίας του Κορονοϊού λέγοντας πως: “Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο και θα το περάσουμε όλο αυτό. Θα πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επίσημης πολιτείας. Αν κάνουμε αυτό που μας λένε γρήγορα θα ξεφύγουμε από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την προσφορά τους στον αγώνα που δίνουν για να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να το προασπίσουμε γιατί είναι αυτό που στα δύσκολα βοηθάει τον πληθυσμό μας.

Για τον εξοπλισμό και την λειτουργία της  ΜΕΘ

«Για κάποιους που κάνουν πικρόχολα σχόλια και κάνουν μόνο κριτική να πω πως πάντα και τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, βάζαμε θέμα της Δωρεάς και πως έπρεπε να λειτουργήσει η ΜΕΘ προς όφελος του νησιού. Δεν το θυμηθήκαμε τώρα, απλά το βάλαμε στο προσκήνιο, καθώς ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας είχε προαναγγείλει προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών για να στελεχώσει τον τομέα της Υγείας. Ήταν μία ευκαιρία να έρθει και εδώ στην Κεφαλονιά προσωπικό και να λειτουργήσει η ΜΕΘ. Είναι και θα είναι μόνιμό αίτημά μας η λειτουργία της ΜΕΘ στο νησί».

Για τις απολυμάνσεις που ξεκινάει ο Δήμος σε δημόσια κτίρια και εξωτερικούς χώρους

Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε επίσης πως ο Δήμος Αργοστολίου, έχει ξεκινήσει απολυμάνσεις σε δημόσια κτήρια και σε εξωτερικούς χώρους (παγκάκια κλπ.) ως μέτρο προφύλαξης από τον Κορονοϊό. "Έχουμε κοιτάξει να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για να κάνομε αυτές τις απολυμάνσεις".

Για την επίσκεψη στον Πόρο και συμμετοχή του στο Τοπικό Συμβούλιο που έγινε κριτική

«Την Παρασκευή ήμουν από το πρωί μαζί με τον αντιδήμαρχο Ελειού - Πρόννων κ. Νίκο Κουρκουμέλη, στον Πόρο για τα προβλήματα . Πήγαμε και είδαμε για την λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, καθώς και των σχολείων και τους χώρους που θα γίνουν μέσα στο 2020 παρεμβάσεις από τον δήμο. Το απόγευμα υπήρχε τοπικό συμβούλιο στον Πόρο και εγώ και ο αντιδήμαρχος δώσαμε το παρών. Δεν υπήρχαν ούτε πολλά άτομα στην αίθουσα και ο ένας ήταν μακριά από τον άλλο. Θεωρώ ότι κάποιοι μπορεί να θέλουν να κάνουν κριτική σε μένα, όμως αυτές οι ώρες δεν είναι ώρες που προσφέρονται για να γίνεται μία κριτική χωρίς λόγο.

Για την ένταξη στο ΕΣΠΑ η “Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων Κεφαλονιάς”(ΧΥΤΥ)

Σχετικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ η “Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων Κεφαλονιάς”(ΧΥΤΥ), ο Δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε: «Κάνουμε μία προσπάθεια στο Δήμο, χωρίς θόρυβο και χωρίς να διατυμπανίζουμε τις προθέσεις μας και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το έργο, διότι μας βάζει σε έναν δρόμο που για τα επόμενα 15 χρόνια δεν θα έχουμε θέματα με τα σκουπίδια μας».

Για την τηλεφωνική γραμμή υποστρήριξης των πολιτών 

«Υπάρχει τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο Αργοστολίου, που από το πρωί μέχρι το βράδυ στις 9, οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να επικοινωνεί για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί και να ζητήσει την βοήθεια μας. Ο δήμος λειτουργεί χωρίς την προσέλευση του κόσμου, όμως είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email μπορεί να επικοινωνήσει και να τον βοηθήσουμε σε ο,τι χρειαστεί. Υπομονή λοιπόν, πάνω από όλα η υγεία και όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε και θα ξαναέλθει το χαμόγελο στα χείλια μας».

Ακούστε παρακάτω τα όσα είπε ο δήμαρχος Αργοστολίου 

 




00 inkefalonia general ad 300X250