Σπύρος Σαμούρης: «Στόχος μας, να γίνει ο δήμος μας φιλόξενος για τον ντόπιο και τον τουρίστα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 16:00

Σπύρος Σαμούρης: «Στόχος μας, να γίνει ο δήμος μας φιλόξενος για τον ντόπιο και τον τουρίστα»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», παραχώρησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Σπύρος Σαμούρης.

Το πρώτο που θέλησε να καταστήσει σαφές ήταν ότι την θέση που έχει την επέλεξε ο ίδιος, καθώς υπήρξαν και υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία θεωρούν πως η θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας είναι υποτιμητική.   «Δική μου επιλογή ήταν η θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας και αρμοδιότητά μου, η ευταξία της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επανέλθει η ελεγχόμενη στάθμευση, να τηρούνται τα παρκόμετρα, να ανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία (σ.σ. που όπως τόνισε η Κεφαλονιά είναι ίσως η μόνη περιοχή που καταργείσαι στην δημοτική αστυνομία) και να διευρυνθεί η αστική συγκοινωνία. «Η αστική συγκοινωνία μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί και το θέμα του παρκαρίσματος. Πάντως ψάχνουμε για χώρους που θα μπορούσαν να γίνουν παρκινγκ» τόνισε αντικρούοντας εκ νέου τις φούσκες – όπως τις χαρακτήρισε- περί παρκινγκ στο οικόπεδο που ανήκει  στο νοσοκομείο.

Ο κος Σαμούρης επισήμανε ότι παρέλαβαν έναν δήμο σε τρισάθλια κατάσταση και προσπαθούν να μπουν σε ρυθμούς τάξης, κάνοντας την πόλη φιλόξενη και για τον ντόπιο και για τον τουρίστα και να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη. Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει ότι η διάσπαση του δήμου έχει γεμίσει τους δήμους με προβλήματα, καθώς αυτή την στιγμή ακόμα χωρίζουν ότι τόσα χρόνια ήταν ενωμένο.

Μίλησε για τα οχήματα του δήμου, τα οποία βρίσκονται όλα στο ΞΕΝΙΑ και χρησιμοποιούνται από τους εργάτες και από τους προϊστάμενους υπηρεσιών όπου χρειάζεται, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν θα καταδεχτεί να χρησιμοποιήσει όχημα του δήμου για ιδιωτική του χρήση.

Στην τελευταία του ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα των σκουπιδιών και μάλιστα όταν έχουν ογκώδη και στερεά απόβλητα να τηλεφωνούν στον δήμο. «Θέλουμε αξιοπρεπή πόλη και θέλουμε την βοήθεια όλων». Το τελευταίο που έθιξε ήταν οι διαβάσεις των πεζών και οι ράμπες αναπήρων οι οποίες όπως επισήμανε είναι ανεπίτρεπτο να μην είναι προσβάσιμες.



Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του θέματος χωρίς την άδεια του COSMOS 965




00 inkefalonia general ad 300X250